IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грешки в грима, които състаряват

27 юни 2014 10 41

Може би не знаете, че допускате някои от тях

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Жените често допускат някои грешки в грима, които не позволяват на излъчването им да блесне в цялата си прелест. Именно това е целта на грима – да подчертае предимствата на лицето ви и да скрие недостатъците му. С помощта на цветовете, на различните текстури и светлосенки може да скулптурирате лицето си. Но само един единствен цвят или щрих е способен да срине усилията ви в тази посока. Вижте кои са основните грешки в грима, които ви състаряват.

Тъмно червило

Много дами обичат цвета на червилото им да е в тежки сини оттенъци, което прави устните им да изглеждат по-малки и „студени“. Избирайте вибриращи цветове за устните си.

Прахообразна пудра

Твърде голямо количество от тази пудра може да обезцвети зоните около очите и линиите на усмивката ви. Вместо прахообразна, използвайте компактна прозрачна пудра и я нанасяйте с голяма четка, за да избегнете наслояването. Може да нанасяте и деликатно в определени зони бронзираща пудра.

Хайлайтер

Този продукт има свойството да подчертава гънките и несъвършенствата. Същото важи и за матиращите червила. За по-естествен вид поддържайте кожата си хидратирана и фиксирайте грима си винаги със спрей за фиксиране или със спрей термална вода.

Тъмни вежди

Веждите, които са твърде тъмни или много уплътнени могат да нарушат баланса във визията ви. Винаги използвайте молив и сенки за вежди с по-леки цветове и попълвайте внимателно. Веждите са рамка на лицето, но ако текстурата им е основното нещо, което привлича погледите, няма как да не наруши баланса.

Блестящи очи

Блестящите сенки може да помогнат много за състаряването ви – те заличават контура и подчертават бръчките. Използвайте винаги матови сенки, за да придадете форма на очите си и да оформите контура на клепача. Може да използвате и блясък, но на определени места, като например под веждите или само едно докосване в центъра на клепача или във вътрешния ъгъл на окото.

Червило с плътна текстура

Трябва да бъдете много внимателни в използването им. Непрозрачното покритие е коварно за устните, защото ги прави да изглеждат по-тънки. Избирайте полупрозрачни формули или използвайте върху червилото гланц, като го нанасяте с потупващи движения с пръст върху устните. Това ще ги направи по-плътни.

Размазан грим

Понякога това е нарочно търсен ефект, но невинаги резултатът е задоволителен. Но когато спиралата ви е размазана по клепача, сенките ви неравномерно нанесени... това по един или друг начин подчертава именно фините линии и бръчките ви, защото насочва погледите към тях. Винаги носете в козметичния си несесер и гъбичка за почистване на грим. Така ще запазите свежестта му през целия ден.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
много от изброените са "тенденции". ами сега?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар