IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да направите порите си да изглеждат по-малки

4 юли 2014 06 35

Как да се погрижите за добрия вид на своята кожа

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

За жените порите са едни от най-досадните проблеми, що се отнася до красотата на лицето. Макар че повечето дами признават, че биха се отказали от любимия си коктейл за цяла година, за да намалят порите си, те не полагат достатъчно старания да се справят с този козметичен проблем. За щастие, няколко полезни съвета могат да помогнат:

1. Редовно ексфолиране.

Премахването на даден проблем изисква постоянство. Ето защо вие трябва да ексфолирате лицето си редовно. Използвайте обикновени ексфолианти, както и химически (подходящи серуми). Това ще помогне за премахването на сухите повърхностни клетки и свиването на порите. Като допълнителен бонус химическите ексфолианти може да проникнат в порите и да им помогнат да изчезнат.

2. Прилагайте слънцезащитен крем.

Излагането на UVA и UVB лъчи допринася за по-голямо въздействие на свободните радикали, които увреждат кожата. Освен това незащитената кожа е равно на удебеляване на роговия слой, което може да накара порите да изглеждат по-големи и видими.

3. Нанасяйте върху лицето си продукти с ретинол.

Тези продукти помагат на кожата и съответно на порите да се изчистят от мръсотията.

4. Лечебна пара.

За да отворите порите си и да отстраните мръсотията от тях, трябва да третирате лицето си с лечебна пара. За да направите това, трябва да комбинирате гореща вода, червени листенца от роза, лавандула, теменужка, розмарин, босилек и мента в голяма купа. Покрийте купата с кърпа за пет минути. След това премахнете кърпата и поставете лицето си над парата. Чрез повече влага и кислород състоянието на порите ви ще се подобри. След това изплакнете лицето си с хладка вода и го подсушете.

5. От време на време се подлагайте на процедури.

Една от най-популярните професионални терапии е микродермабразиото. С нейна помощ се отстранява най-външният слой на кожата, като по този начин човек придобива по-свеж и гладък вид на лицето. Освен това тази терапия стимулира образуването на нова и по-чиста повърхност на кожата. Микродермабразиото се отразява добре и на порите, тъй като ефективно отстранява натрупаната мръсотия от лицето. Процедурата стимулира производството на колаген и увеличава еластичността на кожата.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Sunny Girl ( преди 9 години )
и този продукт е доста ефективен и работи съгласно описаната употреба. аз също съм много доволна от него. прави кожата мека и гладка.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Алекс ( преди 9 години )
а от гледна точка на дерматологията наистина това съ съставките,които действат за доброто състояние на кожата.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Алекс ( преди 9 години )
преди време бях си забъркала домашен крем.какво ли не сложих в него и накрая ефекта беше,че кожата ми се омазни допълнително и ми излезнаха ***. сега събирам отзиви за други продукти включително и за Хидраплениш. моя приятелка в момента го пие и ще съда за ефекта му по нея.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Габриела ( преди 9 години )
дори обмислям да го изпратя на моя позната която има кожин несъвършенства и от дълго време има желание да ги преправи.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Габриела ( преди 9 години )
аз също бях в подобна дилема,дали да си взема продукта или не. но след като видях как моя колежка се преобрази се реших и аз да си го взема. мисля,че вече дава резултат,макар да съм на втората седмица от употребата му.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Цветомира ( преди 9 години )
от доста време съм хвърлила поглед на този продук и се колеабех дали да си го взема. сега след като виждам тези позитивни мнения,ще си взема за да подхраня кожата си.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Юлия ( преди 9 години )
аз съм ползвала Хидраплениш.наистина продукта е добър и съм съгласна с това, че за да имат ефект тези вещества те трябва да се приемат вътрешно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Калина ( преди 9 години )
не, не се срещат само по козметични центрове. а и освен това да се приемат вътрешно е най-доброто и сигурно средство за добро състояние на кожата.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Яна ( преди 9 години )
аз все си мислех,че това са вещества които се срещат само по козметични центрове и други такива.но всъщност смятам,че да ги приемаш вътрешно е много по-добре,отколкото външно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Яна ( преди 9 години )
тези правила определено важат ако искаме да имаме добра структура на кожата.но ми се струва и малко недостътъчно като грижа. все повече попадам на мнения,че било хубаво вътрешно да се приема колаген и хиалуронова киселина. има различни продукти,като много добър бил Хидраплениш. някой да го е ползвал?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар