IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашно приготвен лосион за почистване на грим

2 юли 2014 12 50

Изберете натурален продукт за тази деликатна почистваща процедура

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всички жени обичаме грима и понякога често използваме тъмните и плътни нюанси в очната линия и спиралата. Но е досадно, когато почистващият продукт трудно премахва остатъците от грим и с търкането може да нараните деликатната кожа около очите.

Ако за продължителен период от време сте нанасяли почистващ продукт, който съдържа химикали, това може да увреди кожата. Тогава се налага да преминете към натурален такъв.

Продуктите, които се предлагат в магазините, обикновено са на водна основа, но съдържат и масла.

С продукти на водна основа трудно ще премахнете грима без търкане. Но и продукт на маслена основа също би затруднил ефективното почистване на кожата. Съществуват различни алтернативи за качествен почистващ продукт за грим, който може да си приготвите и сами.

Предлагаме ви рецепта за един такъв.

Продуктите, които ви трябват са следните: около 30 г розова вода, същото количество масло от жожоба. Вместо от жожоба, може да използвате масло от арган или зехтин, но маслото от жожоба е най-близко до това на естествения себум на кожата. Комбинирайте двете съставки и разклатете добре, за да се смесят равномерно. Използвайте памучен тампон, потопен в сместа, с който почистването става както обикновено. Тази смес отстранява ефективно всякакви остатъци от грим.

Това е лесен и ефективен начин за почистване, който действа изключително подхранващо за кожата.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари