IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проблеми с червилото?

7 юли 2014 13 01

Вижте кои са най-досадните грим фалове с този продукт

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Най-често използваният грим продукт понякога ни създава досадни проблеми, с които обикновено сме свикнали.

Разкошният цвят на грима променя визията ни и сме склонни да понесем временния дискомфорт, който създават някои фалове. Такива са например зацапването на зъбите, разтопената текстура в гилзата на червилото или изцапана яка на риза....

Предлагаме ви да си припомните някои от често срещаните досадни проблеми с червилото и как да ги решим веднъж завинаги.

Проблем 1: Счупено червило.

Внимателно поставете отчупената част върху основата, притиснете двете части за няколко секунди. След което почистете с клечка за зъби всякакви излишни парченца по ръбовете и сложете червилото в хладилник за около час, за да се охлади и да фиксира коригираната повърхност.

Проблем 2: Червило по яката на ризата.

Накиснете ризата в студена вода, нанесете малко сапун или веро върху петното и разтъркайте леко с пръст с кръгообразни движения само върху изцапаната площ. Оставете да престои така около 15 минути, след което изплакнете с хладка вода и изперете както обикновено.

Проблем 3: Червило по зъбите.

Лесно може да предпазите зъбите си. Устните ви трябва да заемат форма, сякаш ще изговаряте звука О. В това положение пъхнете палеца си до половината му в устата си, притворете леко устни и издърпайте палеца си. Така излишното количество от червилото по устните ви ще остане върху пръста, а не върху зъбите.

Проблем 4: Червилото изсушава устните ви.

Избирайте кремообразни, а не матиращи текстури на червилото. Преди да го нанесете, сложете малко балсам за устни и внимателно със салфетка попийте излишната мазнина. Това ще запази повърхността им максимално хидратирана. След това нанесете червилото както обикновено.

Проблем 5: Червилото се събира в краищата на устните ви.

С помощта на четка за червило нанесете малко коректор в края на устните си. Размажете го така, че да не се забелязва. Нанесете червилото както обикновено – коректорът действа като бариера за цвета.

Проблем 6: Трудно премахване на цвета от устните.

Този проблем се решава в две стъпки. Първо, след като сте изтрили остатъците от червило по устните, намажете ги с вазелин и оставете да действа за около 15 минути. След това ги ексфолирайте със захарен ексфолиант и избършете с кърпа. След тази процедура не забравяйте да хидратирате устните си постоянно в продължение поне на един ден.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
то голям проблем стана с това червило! хахаха
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар