IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задължителна козметика за кратко пътуване

28 юни 2014 10 10

Минимумът продукти, който си струва да вземете за почивката си

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Лятото постоянно ни предлага възможности за кратки пътешествия през уикенда. За повечето жени основният въпрос е колко и какъв багаж да вземат със себе си. Но съществената част от този въпрос е каква козметика да подготвят – най-важните продукти за основните козметични ритуали или всички козметични детайли за рутинните дейности. Разбира се, голяма част от нас спадат към втората група. Но всъщност основната цел на почивните дни е да релаксирате и да избягате от ежедневието. Добре е да си дадете възможност за отпускане и да не правите нещата прекалено сложни.

Най-добрият вариант е да вземете само най-необходимите козметични продукти в куфара, т. е. тези, които може да се поберат в един средно голям несесер с цип. От друга страна кожата ви не трябва да страда заради факта, че сте променили ежедневието си за кратко. Сезонът налага кои да са най-важните продукти за красота, без които няма как да напуснете дома си.

Слънцезащитен продукт
На първо място разбира се е слънцезащитният крем за лице и тяло. Спрей формата е удобен вариант за пътуване, тъй като няма опасност от изтичане на продукта. Освен това лесно може да разнасяте напръсканото количество по кожата си, без да остават излишъци.

Слънцезащитно олио с висока защита SPF 30 за всеки тип чувствителна кожа (Avene, 39.90 лв.)

Сух шампоан
Това е безценен продукт за кратки или за дълги пътувания. Сухият шампоан действа в много посоки – помага за удължаване на времето между две измивания на косата, попива излишния себум в корените. С негова помощ може да стилизирате косата, като ѝ придадете обем.

Сух шампоан Powder Bluff (Kerastase, 31.90 лв.)

Коректор
Това е първото нещо, за което се сещат много жени, ако се налага да вземат само един козметичен продукт на необитаем остров. Тенът на кожата не може да прикрие тъмните кръгове, както си мислят повечето дами. Дори напротив – има опасност от още по-голямо засилване на сенките и подпухналостта.

Коректор за чувствителна кожа Very Me Clickit Concealer (Oriflame, 6.90 лв.)

Хидратиращ крем и маска за лице
Дори и извън дома, хидратирането на кожата трябва да бъде приоритетна грижа. След цял ден на плажа, вземете душ, почистете кожата си и нанесете маска. 15 минути са достатъчни, за да се сдобие кожата ви с блясък. След това нанесете обичайния си крем.


Крем за лице против бръчки с SPF 15 Genovate (Bioten, 10.25 лв.), хидратираща маска за лице Aqua Precis (Uriage, 31.50 лв.)

Парфюм
Много от парфюмерийните брандове предлагат аромати в миниразмери, подходящи за дамската чанта. Спрей формата е за предпочитане, но съществуват и малки бутилки, които са предназначени за прехвърляне на част от количеството на парфюма ви.

Контейнер за съхраняване на парфюм (Sephora, цена при запитване в магазина)

Балсам за устни
Това е задължителен продукт за козметичния несесер за път. Деликатната кожа на устните лесно изгаря и търпи негативното действие на климатичните условия. Идея е да използвате балсам за устни и върху скулите си – придава бърз блясък.

Балсам за устни с витамин С, Е и провитамин В5 Vitamin Shake (Nivea, 3.39 лв.)

Секси блясък
Сухо олио за коса, лице и тяло е любим продукт за лятото. Нанасяйте го в краищата на косата и по раменете и ръцете. Блясъкът, който оставя, е съвсем деликатен и създава нежно очарование за визията ви. Особено подходящ продукт е за дамите, които не желаят да използват бронзанти или блясък за тяло. Чудесен бонус на сухото олио за тяло е, че ухае прекрасно.

Сухо олио с блестящи частици за лице, коса и тяло Huile Prodigieuse (Nuxe, 45 лв.)

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Моля? ( преди 9 години )
Ами аз пресметнах, че най-необходимото в несесерчето ще ми струва 170 лв. Жалко, че не сте се сетили да включите паста и четка за зъби та да ги закръглим на 200 лв.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Много са хубави продуктите, за съжаление, не мога да си позволя някои от тях
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар