IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметични стъпки преди събитие

3 юли 2014 12 49

Важният ден в живота изисква специални мерки за привеждане във вид

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Специалните моменти оставят спомени за цял живот и е добре да се чувствате комфортно в кожата си. Красотата и стилът ви са част от атмосферата на събитието и трябва да се погрижите за това те да бъдат на ниво. Ето за какво се налага да помислите и какво не трябва да пропускате в деня и вечерта преди големия ден.

Грижи за кожата

Почистване на кожата
Идеалният вариант е да се погрижите за състоянието на кожата си доста преди въпросния ден. В идеалния случай – месец преди това. Дори и да не изпитвате никакъв дискомфорт, това не означава, че кожата ви няма нужда от грижи. За да бъде тя свежа винаги, трябва да я почиствате добре и да я овлажнявате редовно.
Ако обаче имате проблеми, налага се курс с професионално почистване като химически пилинг – 2-3 процедури в интервал между 7 и 10 дни са достатъчни.

Предпазване от възпаления
Превантивна мярка срещу възпаления е почистването с гел или тоалетно мляко, след което задължително трябва да овлажните кожата с почистващ лосион. Успокояващата маска винаги е вариант за допълнителна превантивна грижа. Избирайте маска, която съдържа алантоин, хиалуронова киселина и екстракт от различни билки.

Ако се появят възпаления?
Какво да направите, ако събитието ви е утре, а вече забелязвате зачервявания по кожата? В никакъв случай не се опитвайте да изстисквате пъпките. Това може да доведе до допълнителна инфекция и да влоши състоянието. Използвайте специален почистващ продукт, който премахва себума и е предназначен за лечение на акне.

Подготовка за грима

Как да бъде издръжлив гримът ви?
За да постигнете максимална издръжливост на грима, важното е да нанесете подходящ за кожата ви хидратиращ продукт. Матиращ флуид с лека текстура е съвсем подходящ – той създава тънък слой, който абсорбира излишния себум.

Очите
Ако ще използвате изкуствени мигли, важно е вечерта преди сън да изчистите много добре лицето си и особено областта на очите. Сутрин повторете процедурата, за да имате перфектна основа за създаването на грима. Използвайте и основа за сенките, като е добре да сте тествали продуктите предварително, за да сте запознати с ефекта им.

Устните
За да постигнете грим с чувствени устни, е добре да ги подготвите от вечерта. Нанесете балсам за устни и го оставете да действа през нощта. За да осигурите издръжливост на цвета, добре е преди да нанесете червилото, да оцветите повърхността на устните с молив за устни в цвета на червилото. Това фиксира цвета, но в същото време и дехидратира устните. Затова е важно те да са добре овлажнени в дълбочина.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )