IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правила за красива усмивка

13 юли 2014 08 00

Вижте как може да се научите да се усмихвате неустоимо

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Умението да се усмихвате красиво е незаменимо както в живота, така и за успешната ви кариера. Известният психолог Дейл Карнеги казва, че усмивката не струва нищо, но се оценява скъпо. И наистина усмивката е най-лесният начин да изглеждате добре. Определящо условие за красива усмивка са здравите и поддържани зъби, разбира се. Предлагаме ви някои основни правила за грижа за зъбите и съвети за това как да се усмихвате красиво

1. Мийте зъбите си минимум два пъти на ден и избирайте качествени продукти за почистване.
Качествената паста за зъби има комплексно действие. За профилактика на кариес тя трябва да съдържа флуорид, а за лечение на венците – антивъзпалителни вещества. Качествената паста осигурява дълготрайна защита за доброто състояние на зъбите и венците дори и след хранене.

2. Професионална процедура за почистване – необходима е за всеки.
Красивата усмивка е невъзможна, ако имате налепи и зъбен камък. Професионалното почистване отстранява напълно зъбната плака и внимателно полира повърхността на зъбите. Препоръчително е да я прилагате най-малко два пъти годишно.

3. Избелвайте зъбите си при професионалист.
Понякога професионалното почистване не е достатъчно за постигане на белоснежна усмивка. В такъв случай може да си направите и избелване, което ще изсветли зъбите с няколко нюанса. Необходимо е да го приложите при професионалист, за да избегнете всички негативни последствия. След това е необходимо и да поддържате ефекта с използването на избелваща паста за зъби.

4. Усмихвайте се правилно.
Оказва се, че и това е умение, което трябва да се усвои. Холивудските звезди посещават специални уроци, на които се учат как да го правят, така както се учат на походка и артикулация. Може да се упражнявате у дома пред огледалото. Основната задача е да постигнете симетрия в лицето и да намерите формата, която ви прави най-привлекателни. Не забравяйте да фиксирате мускулите, когато намерите най-успешната версия на усмивката си.

5. Правилно хранене за красиви зъби.
Храните, които консумирате в ежедневието си, трябва да съдържат разнообразие от витамини и минерали. Красивият тен и усмивката са пряко зависими от храната ви. Опитайте се да намалите храните, съдържащи нишесте и захар.

6. Чай, кафе и вино – всичко е в дозата.
От тези напитки емайлът на зъбите може да придобие неприятен оттенък. Забравете за пушенето, ако не искате да се сдобиете с жълти зъби.

7. Грижете се за кожата на устните.
Красотата на усмивката не е само в белите зъби, но и в сексапилните устни. Трябва да ги ексфолирате редовно и да ги овлажнявате винаги с балсам. Полезен за устните е и редовният масаж.

8. Правилно избирайте цвета на червилото.
За да изглеждат зъбите в по-светъл нюанс, цветът на червилото трябва да съдържа лилави или кафяви пигменти. При жълтеникав емайл на зъбите предпочитайте оранжеви оттенъци, както и светлочервено и натурално розово. За гладки и чисти зъби може да избирате неутрални цветове на червилото и светъл гланц за устни.

9. Научете се да се усмихвате с очите.
Изразителна усмивка се постига, когато се усмихват и очите ви. Само те са в състояние да предадат истинските ви чувства. Тренирайте изражението си с очи пред огледалото.

10. Усмихвайте се искрено и с любов.
Дори и най-красивата форма на зъбите и линия на устните няма да помогне, ако усмивката ви не е искрена. Неестественото разтягане на устните не може да се скрие. Позитивното отношение към света, към другите, както и откритото ви поведение, ще направят усмивката ви неустоима.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
дори от чая потъмняват зъботе, доста кофти... какво ни остава да пием? не може само вода!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар