IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Революция в есенната визия от Chanel

28 юли 2014 08 49

Грим и прическа в духа на 80-те са новите канони за красотата през есента

Chanel Haute Couture FW 2014/2015 Снимка: Getty

Chanel Haute Couture FW 2014/2015 Снимка: Getty

Вярно е, че повечето от нас трудно биха си позволили да носят дрехи на Chanel в ежедневието си. Но винаги ни е интересно как Карл Лагерфелд посреща всеки нов моден сезон и какви тенденции залага за гардероба ни. И почти никога не ни разочарова.

Така се случи и на представянето на тенденциите висша мода по време на Седмицата на висшата мода в Париж. Естетиката на момчешкия стил все по-ясно се настанява в критериите за женска красота. Кой друг, ако не Лагерфелд, ще успее да миксира визията на момчешка бой банда от 80-те с детайли и елементи от времето на Мария Антоанета?!

Със сигурност великият Карл има нещо общо и с новия имидж на Кристен Стюарт – женствено пикси в момчешки стил, с преливащи нюанси на червен цвят. Веднага се намериха много критици на визията на младата актриса, но ние смело подкрепяме промяната ѝ.

Косата е най-благодатна за промяна на визията на жените. И именно това използва стилистът Сам Макнайт, който сътворява тази прическа за ревюто висша мода на Chanel за зима 2014/2015. Конската опашка е издърпана нагоре над главата и скрита с шапка. Оформеният вид бретон е впечатляващ. Що се отнася до грима, няма по-подходящи от металните отблясъци във вътрешния ъгъл на горния клепач и финализиращ щрих с черна очна линия във външния ъгъл. Останалата част от грим визията е сдържана и семпла – матирана кожа и подчертани вежди.

Кристен Стюарт и модел от ревюто на Chanel Haute Couture FW 2014/2015 Снимки: Getty

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )