IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чести грешки при оформянето на веждите

24 юли 2014 06 21

Вероятно правите някои от тях

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Веждите са от съществено значение за цялостния вид на лицето. Може би се сещате за примери за комично оформени или изрисувани вежди, които развалят иначе хубавите женски черти.

Поддържането на хубави вежди изисква известни усилия, както всяка останала част от тялото на една дама. При тях обаче не бива да си позволявате грешки (особено груби), защото резултатът винаги е много разочароващ.

Ето и някои от най-честите грешки при оформянето на веждите, някои от които може би правите и вие:

1. Поддържате формата им с кола маска или конци. Колкото и популярни да са тези методи, според гримьорката Мерибет Мадрон те просто не са подходящи за лицето. Кола маската има състаряващ ефект, а пък оформянето на веждите с помощта на конец не гарантира най-добрия резултат.

2. Оформяте веждите си само веднъж седмично. За поддържането на идеална форма трябва да премахвате ненужните косъмчета ежедневно. Само по този начин ще следвате перфектната линия на веждите си. Според Мадрон, ако чакате цяла седмица, за да почистите веждите си, рискувате да се объркате от многото изникнали косъмчета. Най-доброто решение е да премахвате по няколко косъмчета ежедневно, като по този начин си гарантирате винаги поддържана визия.

3. Правите косата и веждите си в един и същи цвят. Единствените хора, които трябва да имат еднакъв цвят на косата и на веждите, са дамите с много тъмни коси. Ако не сте брюнетки с особено тъмни нюанси, значи това правило не важи за вас. За русите коси гримьорката съветва веждите на дамите да бъдат малко по-тъмни от основния цвят на косата. При по-тъмните коси трябва да бъде обратното – веждите да бъдат с поне един тон по-светли от косата.

4. Първо оформяте веждите си, след това нанасяте основа върху лицето си. Имайки предвид, че веждите са рамките на лицето, вероятно много жени смятат, че първо трябва да се погрижат за техния добър вид. Вашата кожа обаче е на първо място, така че винаги започвайте първо с основата, ружа, бронзанта и други подобни продукти. Формулата на успеха според Мадрон: основа, бронзант, руж, вежди, а след това всичко останало.

5. Използвате само един продукт за вежди. Спомняте ли си колко горди се почувствахте, когато купихте първия си молив за вежди? Е, представете си това чувство умножено по три, тъй като според гримьорката именно толкова са продуктите за вежди, които трябва да използвате всеки ден. Това са: молив за структура, прах за цвят и гел за оформяне на веждите, който да държи косъмчетата на правилното място.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

az ( преди 9 години )
Анонимен ( преди 9 години )
най-голямата грешка е да са прекалено тънки!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар