IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пийте чай за слабо тяло и красива кожа!

3 септември 2014 06 19

Той хидратира, успокоява и действа противовъзпалително на организма

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Температурите са високи и всички залитаме към студените напитки, но може би трябва да се насочим към чая. Ново изследване показва, че той е полезен не само за кожата, а и помага за намаляване на теглото и хидратиране на тялото.

Експертите издават следните ползи на напитката:

Доставя вода на кожата

Хидратацията е важна, особено при високите температури. Скорошно изследване показва, че приемът на шест чаши чай дневно има същите ползи, колкото шест чаши вода. Белият чай има доказани противовъзпалителни свойства върху кожата.

Чаят и отслабването

Консумацията на чай предотвратява пълнеенето. Изследване откри, че хората, които консумират от течността веднъж и повече седмично напълняват по-малко в областта на талията в сравнение с тези, които не приемат течността. Консумиран без захар, чаят има много ниска калорийна стойност за разлика от други напитки. Той се препоръчва от диетолози за намаляване на калорийния прием и увеличаване на хидратацията.

Торбички чай поддържат естествената красота

Торбичките от билков чай лесно могат да намалят подпухналите очи. Прясно сварената течност пък заменя напълно балсама и може да миете косата си с нея, след като сте я изплакнали с шампоан. Чаят от мента пък бързо и ефективно освежава дъха.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари