Жегите са враг на грима, а и коя жена не би искала да изглежда свежа и с младежки вид, без да се омазва с фом дьо тен, пудри и други основни елементи от макиажа.

За да изглеждате добре без грим, трябва да полагате всекидневно грижи за кожата на лицето си. Никога не е късно, може да започнете от днес своят лицев детокс. Включете в своя бюти режим следните стъпки:

1. Слънцезащитен крем

През лятото слънчевите лъчи са най-силни и най-вредни. Ако лицето ви не е защитено с висок фактор UV-лъчите ще сбръчкат и дехидратират кожата ви.

2. Лек цветен овлажнител/ВВ крем

Оставете тежките текстури и покривния фон дьо тен/пудра за спешните случаи! Ако лицето ви изглежда „повехнало“ и с тъмни кръгове под очите, освежете с някакъв крем с тоналност или BB крем. Така порите ви няма да бъдат запушени и лицето ви ще диша.

3. Гореща вода с лимон

Пийте гореща вода с лимон всяка сутрин на гладно. Това ще изведе токсините от тялото и с времето ще подобри вида на кожата ви.

4. Не забравяйте да ексфолирате

Понякога кожата ви се нуждае от допълнително почистване и освобождаване от мръсотията. Ексфолирайте я със зрънца използвано кафе, за да отстраните мъртвите клетки. Правете това 2-3 пъти седмично.

5. Хидратирайте се

За здрава, жизнена и бляскава кожа, трябва да бъдете хидратирани. Пийте много вода и не забравяйте да слагате кремове с леки текстури върху лицето си, които да го предпазват от изсушаване и сбръчкване.