IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 бюти трика с лед

13 октомври 2017 07 20

Когато нямате подръка...

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Знаете ли, че ледът е не просто средство за разхлаждане на вашите напитки, а има и подобаващо място в домашния ви „разкрасителен салон“? Представяме ви 6 интересни ползи на тези топящи се кубчета, които ще улеснят живота ви многократно:

1. Естествен блясък

Масажът с лед на лицето е изключително полезен за кожата, тъй като подобрява кръвообращението и я кара да блести с естествено сияние. Кожата ви изглежда освежена и хидратирана. Достатъчно е само да натъркате няколко кубчета лед в нея.

2. Вместо основа за грим

Нямате основа за грим подръка? Не е страшно! втрийте лед в кожата и ще видите как за секунди тя се променя – става по-гладка, порите се затварят, а зачервяванията изчезват.

3. Безболезнено обезкосмяване

Скубането на косми с пинцети може да бъде доста неприятно и болезнено. За да направите по-малко чувствително мястото, натъркайте го с кубче лед, преди да започнете със скубането. Ледът намалява зачервяванията и предпазва от възпаляване на третираната кожа.

4. При стискане на пъпки

Често лицето ни заприличва на решетка, след като сме изстискали черните точки и пъпки. За да редуцирате зачервяванията, болката и леките подутини, поставете в кърпа няколко кубчета лед и притиснете третираното място за 5-7 минути.

5. При слънчево изгаряне

Ледът не лекува изгарянето, но намалява драстично болката. Ако сте прекалили с плажа, охладете нараненото място с лед.

6. Подпухнали очи

Най-лесният начин да премахнете подпухването е като сложите малко лед в зоната под очите и задържите за 10 мин.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари