IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 бюти съвета, за да блеснете по празниците

17 декември 2017 14 15

Витамини, детокс, хидратация и...

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Празничният сезон може да бъде много изтощителен за вашето тяло и кожа – безкрайни партита, недоспиване, нездравословни храни... а вие искате да бъдете във вихъра си и да блестите като коледна звезда. Не е нужно да се отказвате от партитата, просто следвайте стриктно режима си. В него задължително трябва да присъстват следните моменти:

1. Ексфолирайте кожата си

Ексфолианти като гликолова киселина, която съдържа алфа хидроксилни киселини, е страхотна за вашата кожа. Можете също така да опитате с естествени ексфолианти като зърна от кафе, захар, бадемово брашно и дори кисело мляко. След като ексфолирате, трябва да овлажнявате кожата си с добър подхранващ крем.

2. Тренирайте

През почивните празнични дни е голяма грешка да се откажете от спорта! Умът ви има нужда от почивка, но тялото – не. Още повече, когато в него ще поставяте баници, курабийки, сладкиши и много алкохол.

Тренировките ще ви държат в кондиция, тонус, ще поддържат метаболизма ви и ще ви помогнат да поддържате теглото си.

3. Пийте много вода

Хидратацията е важна не само за кожата, а и за цялото тяло, за да може да функционира нормално. А след тежка вечер, пиенето на вода е задължително.

Опитайте се да приемате около 2 литра вода на ден. Може да си помогнете с по-воднисти плодове и зеленчуци.

4. Вземете дозата си витамин C

Кожата ви има ежедневна нужда от витамини и особено витамин С, който е базов за нейното здраве, еластичност и блясък. Ще намерите този витамин в плодовете и продукти за грижа за кожата, които съдържат пептиди, черница, мед. Излагане на слънце по 10 минути на ден също е добро за вашата кожа.

5. Детоксикация

Подавате се на изкушенията на дози. След богат пир на маса и тежка вечер, винаги пускайте 1-2 дни детоксикация. Пиенето на хладка вода с накиснат лимон ще извади всички токсини. Допълнете това с повече плодове и зеленчуци, за да увеличите количеството на хранителните вещества, които подхранват кожата.

*Съветите са от дерматолога и собственик на клиника Kosmoderma Skin & Hair Clinic д-р Читра в Анан.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари