IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лифтингът на ръцете е на мода сред британките

17 юли 2013 06 00

Специалистите казват, че липосукцията за тази зона от тялото не е подходяща

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако копнеете за красиви и стегнати ръце, можете да се сдобиете с такива чрез процедурата брахиопластика, която оформя контура на горната част на ръцете, като се премахва увисналата кожа, разположена между рамото и лакътя. По този начин ръцете стават по-стегнати и пропорционални спрямо останалата част на тялото.

Процедурата обаче не е евтина и оставя белези за цял живот. Лифтингът на горната част на ръцете е станал особено популярен сред жените във Великобритания, като интересът към него се е увеличил с цели 60 % в сравнение с изминалата година.

Множество дами на средна възраст са готови да се избавят от увисналата кожа на ръцете си, преди да се съблекат на плажа по бански, твърди ново британско проучване. Специалистите обаче казват, че за тази зона от тялото липосукцията не е подходяща.

Една от тези жени – Пола Хасал се е подложила на брахиопластика, за която е имала нужда след 8-месечната си, супер строга диета и активен 6-дневен фитнес режим, благодарение на които е отслабнала с цели 50 килограма. Тя споделя: „Бях работила неуморно месеци наред, за да се преборя с наднорменото си тегло, но кожата на ръцете ми увисна много, въпреки че правех упражнения за трицепса."

Така Пола решава да се подложи на брахиопластика. Операцията ѝ струва 5 хиляди паунда, а за нея са били необходими три часа под пълна упойка. Хасал се сдобива с по-слаби, стегнати и тонизирани ръце и вече спокойно може да носи потници и рокли без ръкави. Тя се освобождава от цели 11 см увиснала кожа от всяка една от ръцете си.

Нейният пластичен хирург д-р Харли Стрийт казва: „Ние сме в разгара на епидемия от затлъстяване. В резултат на това все повече и повече хора губят огромни количества тегло, или чрез операция, или чрез собствените си усилия. Обикновено това ги оставя с много увиснала кожа, особено върху бедрата, корема и горната част на ръцете и дори упражненията не помагат. А при жените над 50 години кожата около тази зона на ръката губи своята еластичност."

Снимка: dailymail.co.uk

Единственият знак, който ще напомня на Пола за предишните ѝ ръце, са тънките белези от лакътя до подмишницата, които се виждат, когато повдигне ръцете си нагоре във въздуха.

„За моя изненада операцията не беше много болезнена, а и бързо се възстанових. След около две седмици можех да си върша всички ежедневни дейности сама. След осем седмици започнах да спортувам отново."

Снимка: dailymail.co.uk

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари