IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сбогом, досадни стрии!

11 декември 2013 09 03

Стриите са толкова досадни, колкото и целулитът, но и с тях може да се борим успешно

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

До този момент се считаше, че борбата със стриите е кауза пердута. С развитието на естетичната медицина справянето с неприятния кожен проблем вече е напълно възможно. Д-р Сияна Живкова от клиника „Jewel skin“ разказва за последните достижения в областта на дерматологията, които помагат да ги заличим.

Тя обяснява, че стриите се получават, когато кожата се разтяга с бързина, която не може да бъде поддържана от еластичността ѝ. Могат да се появят в резултат на бременност, рязко напълняване, отслабване, растеж по време на пубертета. Развитието на гърдите при подрастващите момичета, както и свиването на мускулите при вдигане на тежести също могат да доведат до появата на стрии. Освен това употребата на кортизонови лекарства също може да бъде причина за тяхното наличие .

Най-често стриите се появяват по корема, гърдите, бедрата, седалището, мишниците и подмишниците, долната част на гърба. В началото те представляват червени или лилави линии, различни на дължина и широчина, понякога са набръчкани и лъскави. Постепенно избеляват и стават по-светли от кожата. По принцип жените са по- предразположени към появата им, особено по долната част на корема, бедрата и седалището. Мъжете обаче в никакъв случай не са застраховани.

Д-р Сияна Живкова

Как се лекуват стриите?

Макар да има доста мазила, които реномирани марки рекламират, най-добрият начин е да се прибегне до предимствата на съвременната медицинска апаратура.
„Най-ефикасен е комплексният подход – комбинирането на три метода – радиочестотен лифтинг, терапия Stretchcare и мезотерапия с ампули колаген. И трите процедури водят до реорганизация в колагенната архитектура на кожата, от която всъщност зависи нейното видимо състояние – здравина и гладкост“, казва д-р Сияна Живкова.

Ако тези методи не ви говорят нищо, прочетете какво обяснява дерматоложката:

Радиочестотният лифтинг е процедура, която се извършва чрез последно поколение лазер, който работи с радиочестотен ток. Токът влиза дълбоко в кожата, достига до самата дерма, където колагеновите и еластиновите влакна са разкъсани, преминава през колагеноеластиновата мрежа, като търси път през най-ниското съпротивление – минава през старите влакна, които са по-отпуснати и изтънели и ги стопява. Лазерът коагулира само тези, които са остарели, отпуснати и накъсани, а топлината буквално ги изпарява. И понеже природата не търпи празно пространство, на мястото на старите се създават нови. Фибробластите генерират млади влакна, които реструктурират кожата и заличават стриите. Процедурата продължава 40 минути до един час в зависимост от това дали се обработва една зона или повече. Новите колагенови влакна стягат и преструктурират кожата. Почиствайки повече влакна в по-голяма зона, ефектът е по-видим и по-продължителен. Това обаче не става мигновено, а постепенно. За да узрее новият колаген и за да поеме функциите си, са необходими 20 дни.

Терапията Stretchcare представлява иглена мезотерапия – в кожата се вкарва специален коктейл от Диметиламиноетанол (DMAE) хиалуронова киселина, витамин B5 и микроелементите мед и цинк, които овлажняват, стягат и регенерират кожата. По този начин те подобряват видимо текстурата ѝ. Редуцирането и заличаването на този козметичен дефект пък става благодарение на съставката DMAE.

Мезотерапия с ампули колаген е третият метод, който спомага за видимото заличаване на стриите. Както е известно, колагенът представлява основният компонент на съединителната тъкан, заедно с еластина и всъщност тяхното разкъсване води до появата на стриите. Затова и предназначението на препарата MD-MATRIX, разработен от Guna Laboratories, е да възстановява съединителната тъкан и колагеновите фибри.

Вярно е, че козметичните процедури струват пари и не всеки може да си ги позволи. Но от друга страна представете си колко хубаво би било веднъж завинаги да се отървем от неприятните стрии, които загрозяват визията ни. Идват празници, така че сега е моментът да си изберете подарък!

Можем ли да комбинираме процедурите и как?

Две процедури с радиочестотен лифтинг са напълно достатъчни за регенерацията на новите колагенови влакна, които да изгладят кожата. Интервалът е изчислен – точно на 20-25 дни, колкото е един цикъл на регенерация на клетките. Първо се прави серия от радиочестотен лифтинг, след това ефектът се подсилва и затвърждава с терапия Stretchcare ( четири процедури ) и мезотерапия с ампули колаген (2 третирания през първите 2 седмици. Препоръчва се от 1 процедура в месеца с биоколаген „GUNA TISSUE“ за поддържане на ефекта), разяснява д-р Живкова

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари