IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Време е за плосък корем

9 април 2014 07 20

С тази кратка програма ще изваете чудни форми в коремната област

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Вероятно след като сте се освободили от дебелите зимни дрехи, сте забелязали около талията си един „спасителен пояс“, който излиза от колана на панталона ви. А роклите по тялото ви изглеждат по съвсем различен начин. Ако досега не сте предприели никакви мерки, за да се вземете в ръце, време е.

Погледнете в чинията!

Избягвайте продуктите като хляб, макарони и всички продукти, които са на базата на пшеница и съдържат глутен – той се задържа в червата и не позволява на организма да усвоява полезните вещества от храната. Ако обичате кафе, опитайте се да пиете не повече от една чаша на ден – кафето забавя работата на далака.

Включете в менюто си пресни сокове от зеленчуци – те са по-малко популярни в сравнение с плодовите, но ползата им за тялото е доказана. Препоръчваме ви да смесите цвекло, целина, моркови и репички – тази смес подобрява храносмилането. Опитайте се по време на хранене да не се тревожите за нищо (не говорете по телефона, не гледайте в екрана на компютъра), защото това влошава качеството на храненето. Храносмилателната система е пряко свързана с емоционалното ви състояние.

Ако решите да приемате добавки, избирайте такива, които съдържат водорасли – те прочистват червата много добре и нормализират обмяната на веществата, като насищат организма и с минерали.

Хранителна добавка с дрениращ и отслабващ ефект Forte Bio Minceur (Forte Pharma, 40 лв. За 20 ампули), комплекс отслабваща програма за 10 дни с фибри за плосък корем E894 S Turbo Slim Lim Waist (Ericson Laboratoire, 51 лв. за 10 бр. Кубчета)

Ефективни упражнения

Като начало започнете да масажирате корема си от ляво надясно, за да раздвижите кръвоносната и лимфната система. Повечето движения нека да са кръгови по часовниковата стрелка и да повтарят формата на мускулите ви. Завършете с леки пощипвания и натиск по кожата.

В натоварването на коремните мускули най-ефективно е упражнението планк. То не изисква резки движения или много сила, но в същото време използва всички коремни мускули.

Снимка: Dreamstime

1. Легнете по корем, повдигнете горната част на тялото, като се опрете на ръце с длани на пода, след което сгънете ръцете в лактите под ъгъл от 90 градуса и се облегнете на лакти с изправени крака.

2. Повдигнете пръстите на краката и задръжте баланса на тялото, като използвате силата на бедрата и стомаха. „Изпращайте“ напрежение към пода, за да избегнете извиването на гърба.

3. Усложнете упражнението, като опъвате напред и във въздуха първо едната ръка, след което и другата, и ги редувайте. Опитайте се да задържите опъната пред себе си всяка ръка за около 10 секунди.

Перфектният ритъм за това упражнение е, да задържите тялото в тази позиция 4 пъти за по 15 секунди, два пъти в продължение на 30 секунди в продължение на една минута. Изпълнявайте упражнението през ден, а най-добре – всеки ден.

Стягащ гел за корем Perfect Body (Oriflame, 24.90 лв.)

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )