IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

История на бикини дизайна

7 април 2014 13 38

Знаете ли кога и за какво използваме термина бикини?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Първоначално думата бикини се е свързвала само с името на атол в Тихия океан, в Микронезия. Този атол се е прославил още през 1950 г., когато американците са правили опити с атомна бомба на негова територия. Преди това събитие, през 1946 г. в Париж за първи път бил представен бански костюм от две части. Дизайнери са нашумелите тогава Луи Рир и Жак Ейм. Те избрали за име на този бански костюм името Atom. Ревюто било съпътствано от някои трудности: нито един модел не посмял да се покаже с подобен оскъден костюм и за демонстрацията му била поканена стриптийзьорка. След ревюто тя получила 50 хиляди предложения за брак.

Католическата църква възроптала остро срещу подобен модел и било забранено на девойките да се появяват така облечени (или съблечени) на плажа. А която дръзнела да го направи, понасяла наказание за нарушаване на обществения ред. И модната иновация, и атомната бомба на атола Бикини се оказали толкова ярки събития, че оттогава двете се свързват неразривно и банският костюм от две части получава името бикини. И така е известен и до днес!

Постепенно аудиторията придобива повече смелост и бански от две части започват да обличат Бриджит бардо, Рита Хейуърт и Мерилин Монро. Постепенно и кройката на костюма се променя, за да стигне до днешния вариант топлес... и да останат само бикините.

Триумфалното шествие на този термин по света не спира и с времето възниква нова асоциация, този път с естетическите услуги. Бикини започва да се свързва с вид интимна прическа. Тази услуга е известна от векове всъщност, главно в страните от Изтока, където епилацията (с изключение на космите на главата) се приемала като задължителна норма. Модата размива границите между понятието в различните култури – оформянето на прическата в интимната зона, позната под името бикини, днес се предлага в много салони по света, макар и да има изключения.

Бикини дизайнът на интимната зона означава много неща. Той означава както подстрижка на интимното окосмяване и последваща редовна корекция, така и епилация или депилация в зоната на бикините (хигиенно отстраняване на космите по слабините, около ануса или дълбоко премахване на космите в интимните зони за любителите на напълно гладката кожа). В определението „бикини дизайн“ влиза и боядисване на окосмяването, рисуване върху кожа, украшения с различни кристали, пайети и т. н.

Естетическото оформяне на интимните зони се налага не само от хигиенни съображения, но и заради насладата на партньора. Познати са най-различни форми на дизайна, което означава, че имате пълна свобода на въображението да създадете истински свой дизайн на интимните зони. Разбира се, наложително е да се запознаете с всички изисквания за правилно извършване на процедурата в домашни условия. Остава ви само да помислите какъв дизайн би ви харесал на вас или на вашия партньор! Предстои лято все пак!

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
едно време са приличали на парашути
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар