IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За нежни ходила

11 април 2014 06 00

Пет прости правила в грижата за красиви крака

Снимка: belighter.wordpress.com

Снимка: belighter.wordpress.com

Времето, в което краката ни ще дишат свободно, настъпи. Грубите затворени обувки често оставят тежки следи за стъпалата и кожата на ходилата ни и като че ли сме зажаднели за лекота и свобода. Това е една от причините бързо да преминем към отворените обувки през пролетта.

Може би забелязвате жълтеникави образувания и наслагвания по кожата. Те са резултат от прекалено триене и натиск. Сега е времето, в което да дадете почивка на краката си, но и да ги подготвите за тяхната лятна презентация. Ето някои съвети за това.

1. Суха кожа

В топлите дни носим отворени обувки, в резултат на което краката ни страдат от ултравиолетовите лъчи и кожата им бързо губи влага. Образуват се малки цепнатини, които лесно може да задържат бактерии и да се образуват инфекции. Всяка вечер след душ разтривайте кожата на петите с пемза или скраб в продължение на минута. Преди сън нанасяйте овлажняващи или подхранващи продукти за кожата на краката, както и антибактериален спрей.

2. Мазоли

Ако на петите или върху пръстите ви се появят мазоли, не бързайте да обвинявате обувките си за това. Най-вероятно причината е жегата. За да не страда кожата ви от сухота и да се протрива от обувките, може да използвате дезодорант или крем с лавандула или ментол или антиперспирант за краката. С мазолите, които са образували мехури върху кожата, трябва да действате така: в никакъв случай не ги покривайте, а по-добре носете отворени обувки и ги намажете с противовъзпалителен продукт. Ако се наложи да го покриете, задължително сложете лепенка.

3. Тежест и отоци в краката

През лятото краката често се подуват. Това може да го почувствате още през топлите пролетни дни. Тежестта се усеща като след танци или след дълги разходки. Топлината предизвиква и отоци, които влошават микроциркулацията. За да се справите с дискомфорта, накисвайте вечер краката си в хладен разтвор с ароматни масла и соли, след което нанасяйте подхранващ крем, с който е добре да правите лек масаж от пръстите на краката до коленете. За да върнете усещането за лекота в краката, легнете за 15 минути и опрете опънати краката си на стената. След това се разходете из стаята, стъпвайки само на пети. В най-горещите дни се откажете от токчетата.

4. „Повяхнал“ педикюр.

Заради праха и слънцето, лакът на ноктите на краката бързо губи от своя блясък. За да изглежда педикюрът винаги свеж, поставяйте всеки ден масло около кожичките на ноктите и на всеки два дни поставяйте нов слой лак или само топ лак. Ако редовно го правите, педикюрът ви може да издържи до половин или дори цял месец.

Спрей антиперспирант Fresh Step (Scholl, 8.70 лв.), соли за вана „Море“ (Refan, 6 лв.), хидратиращ балсам с морска сол Foot Works Beautiful (Avon, 3.90 лв.), съживяваща интензивна маска за крака Feet Up Advanced (Oriflame, 11.90 лв.), крем за мазоли Foot Works Healthy (Avon, 3.90 лв.)

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )