IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как отслабват звездите

13 април 2014 14 47

Вижте някои от най-ефективните режими на хранене в Холивуд

Бионсе Снимка: Getty

Бионсе Снимка: Getty

Учудващо е как между две церемонии звездите успяват да променят формите си до неузнаваемост. Или как, навършвайки 50 години, много от тях все още ни очароват с прекрасните си изваяни фигури и апетитни форми. Например Бионсе само за един месец успя да изуми с изваяната си фигура, появявайки се на червения килим по време на наградите Grammy тази година. 32-годишната певица не скри, че е положила усилия, за да го постигне. Какви са те, а и как другите звезди отслабват, ще узнаете тук.

Бионсе: веган режим на хранене

В края на миналата година Бийонсе и нейният съпруг обявиха пред света, че планират да спазват 22 дена вегански хранителен режим. Причината вероятно бе предстоящото тогава появяване на двойката на „музикалните Оскари“, както наричат наградите Grammy. Процесът от отслабването си певицата публикуваше в снимки в Instagram. В основата на този вид хранене стои отказът от консумиране на храна от животински произход, в това число и млечни продукти. Певицата се е чувствала през цялото време отлично, въпреки опасенията на лекарите за състоянието ѝ. Преди време Бионсе е спазвала друг вид диета, когато се е налагало скоростно вталяване. Нейната рецепта е домашна лимонада от лимон, червена люта чушка, минерална вода и кленов сироп. На тази диета тя се е подлагала два пъти годишно. Твърди, че за 10 дни губи по 9 кг.

Мадона: макробиотическа диета

Мадона винаги е казвала, че е против крайностите. Ето защо в продължение на много години тя спазва здравословен начин на хранене и се придържа към макробиотическата диета, като не забравя за ежедневната физическа активност. Тази диета се основава на консумирането на пресни зеленчуци, морски продукти, зърнени храни. За предпочитане е да са печени, а не пържени. Консумирането на хляб, мляко и месо е строго забранено. Според певицата този начин на хранене не само помага за поддържането на здравословно тегло, но и за снемане на стреса. Ако преминете на такъв вид хранене, за две седмици ще загубите 2 кг. Според много специалисти, загубата на тегло по време на такъв вид диета, е трайна.

Мадона Снимка: Reuters

Гуинет Полтроу: детоксикираща система

На 40, нежната актриса изглежда като момиче, благодарение на детоксикиращата система, разработена от д-р Алехандро Юнгер. Този начин на хранене включва храни, които не дразнят чревната стена, а именно – картофи, домати и шоколад. Диетологът препоръчва храненето да бъде на базата на плодове и зеленчуци. Трябва да се увеличи и приемът на вода, а преди лягане е добре да се приемат лъжица-две зехтин. Като допълнение към диетата се препоръчва да се правят и йога упражнения.

Гуинет Полтроу Снимка: Reuters

Кристина Агилера: курс на въглехидратна детоксикация

През 2013 година певицата загуби повече от 30 кг и удиви всички нейни фенове и противници. Първоначално медиите разпространиха, че се е подложила на операции. Но в интервю звездата призна, че е успяла да постигне подобни резултати с помощта на специален курс с въглехидратна детоксикация. Този курс се състои от два етапа, всеки от които има различни правила.

Първият етап трае две седмици и включва голяма порция обяд със салата от зеленчуци, месо без тлъстина, риба, яйца, зеленчуци, кисело мляко. Протеините трябва да са не повече от половината от дневния хранителен прием. Важно правило е да се пият между 6 и 8 чаши чиста вода на ден. Условията през втората фаза включват прием на вещества съдържащи хром, други микроелементи, пълен отказ от подсладители и продукти, съдържащи кофеин. Основното качество на тази диета е не толкова в бързата загуба на тегло, а по-скоро в устойчивите резултати.

Кристина Агилера Снимка: Reuters

Дженифър Анистън: бяла диета

Този вид хранене помага не само да се избавите от излишното тегло, но и да се справите с отоците. Освен това подобрява качеството на съня. В основата на тази диета е отхвърлянето на бели продукти като бяло брашно, бяла захар и храни на нишестена основа като сладкиши, бял хляб, ориз, картофи и паста. Както казват диетолозите, тази храна е богата на прости въглехидрати и ако се откажете от нея, ще успеете да нормализирате нивата на захар в кръвта. Изключение правят „бели“ храни като риба, пилешко месо, яйца, кисело мляко. Акцент в диетата са плодовете и зеленчуците. Няма ограничение на порциите, нито на времето, в което те се приемат. В резултат на този тип хранене още през първия месец може да загубите около 4 кг, след което загубата е средно с по 3 кг. на месец.

Дженифър Анистън Снимка: Reuters

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
никой не знае със сигурност как се поддържат
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар