IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашни грижи за меки стъпала

17 април 2014 12 10

Вижте лесна рецепта за ексфолиант за стъпала

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Предстои лятото, когато обичаме да ходим по цял ден пеша с боси крака и най-често на ниски подметки. Това означава, че стъпалата ни изпитват огромно напрежение от непрестанния натиск, както и сухотата на климата.

В този смисъл честото посещение на козметик за редовното поддържане на педикюра и състоянието на стъпалата ни може да ни създава трудности. Ето защо е добре да полагаме тези грижи у дома сами.

Освен това, ексфолиантите на пазара невинаги носят тези резултати, които очакваме. Често те съдържат много химикали, които допълнително изсушават кожата на петите.

Предлагаме ви рецепта за ексфолиант на стъпалата, който може лесно да си приготвите у дома и да съхранявате за дълго. Той съдържа натурални съставки, които са изцяло полезни, а освен това и достъпни.

Необходими са ви купа и лъжица за забъркване на съставките и буркан за съхранение на готовия продукт. Продуктите, с които трябва да приготвите сместа, са бяла захар, сода, зехтин и мед. По желание може да използвате масло от жожоба и етерично масло.

Как да приготвите ексфолианта?

В купата изсипете 1 ч. ч. бяла захар и добавете 2 ч. л. зехтин. Разбъркайте добре, като използвате лъжица, а не ръцете си. Добавете 2 с. л. сода за хляб и отново разбъркайте. Добавете 2 с. л. мед и бъркайте до отстраняването на всички бучки в сместа. След това добавете по 1 ч. л. масло от жожоба и етерично масло и разбъркайте много добре. Тази смес може да прехвърлите в буркан и да съхранявате за дълго.

Използвайте получения скраб преди да вземете душ или по време на душа, като масажирате стъпалата си с кръгови движения. Концентрирайте се върху по-грубите участъци от кожата. Кожата на стъпалата ви ще остане хидратирана, заради маслото в сместа. Доста приятен ефект има и за кожата на ръцете.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )