IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рецептата срещу целулит на французойките

5 юни 2014 10 28

Вижте какво точно правят френските жени, за да притежават характерната за тях осанка

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Французойките много по-рядко прибягват до пластичната хирургия за да си направят липосукция, фейслифт и други подобни рутинни иначе в Европа и Америка процедури. В основата на това се крие не толкова липсата на подобни проблеми с красотата, а по-скоро в отношението им към тях.

Имат ли изобщо целулит?

Мит е, че французойките не получават целулит, защото са обсебени от грижа за теглото си. Трикът е, че всяка жена във Франция си избира едно от двете основни хранения за деня да бъде по-леко. Ако ще ходи на вечеря с приятели, то тогава ще обядва само супа.

Какво е общото между модата и целулита?

Французойките обичат обувките на висок ток, но не прекалено високия. Много жени в Париж и не само обичат да карат колело, а това не може да се случи с какви да е обувки. Велосипедът освен това сам по себе си е едно добро упражнение. Във Франция често може да видите 70-годишни дами на велосипед. Другият важен елемент в облеклото е, че те не обичат прекалено тесните дрехи, които са проблем за лимфния дренаж и помагат за образуването на целулит.

Не подценяват проблема с теглото

Изглежда, че французойките неглижират външния си вид като цяло, но не е точно така. Те следят много внимателно теглото си и правят всичко възможно, за да елиминират още първите признаци на зародил се проблем с мазнините в тялото им. Веднага предприемат поредица от процедури за масаж с лимфен дренаж например. И точно това правят французойките по примера на майките и бабите си – един-два пъти седмично масаж с лимфен дренаж. Това е най-добрата грижа, която може да приложите, дори и да не правите упражнения.

Масаж

Това е масаж, който оказва сериозна промяна в организма. Масажните движения раздвижват кръвта из целия организъм и това помага за изтласкването на токсините от организма. Което невинаги се понася лесно от всеки. Пушачите и тези, които консумират често алкохол са подложени на сериозно изпитание след процедурата – може дори да се стигне до повръщане, но това е цената на детоксикацията и на здравето.

С редовни масажи може да свалите до един размер за един месец. Разбира се, звучи твърде лесно без упражнения да се случи това. Но истината е, че правилното хранене е в основата на всеки блестящ ефект за външния ви вид.

Друг вид масаж, който правят редовно французойките, е този на стомаха. За жената тази област е люлката на всички емоции и място, където се събира стрес. Това е причината много жени да натрупват мазнини именно в тази област. Масажирането на стомаха е много важно, а французойките го правят редовно.

Обикновена, но редовна грижа

Единственият проблем на целулита е, че той винаги се връща. Затова грижата трябва да бъде редовна и непрестанна. Именно това е и другата характеристика на тези жени, които изглеждат като че ли родени с красива кожа и в добра форма. Може и да не полагат особено сериозни грижи, но ги полагат всеки ден. Ето това правят французойките – всеки ден се масажират с антицелулитни продукти и по този начин раздвижват кръвообращението в тази зона, ползват редовно ексфолианти, два-три пъти седмично посещават масажиста си, редовно масажират стомаха, а всичко това не оставя място на токсините в организма. Ето това е част от пътя към естествената красота!

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Тройка Ахилова ( преди 9 години )
До Axel: аха, ама докато четеше ли й звънна телефонът, или първо малко почете тая красива жена, а после проведе разговор по-русски : ))))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Axel ( преди 9 години )
Много сте заблудени в информацията.французойките са далеч от красотата.те са много практични,но не и красиви.но за сметка на младите възрастните и в пенсионна възраст са наистина много стилни и поддържани.един ден в метрото седна срещу мен седна една красива и много елегантна млада жена,на която се възхитих.но като извади книга на руски и чух разговор по телефона на руски....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ТРойка Ахилова ( преди 9 години )
До Компетентен: Еми, брато, кво да ти кажа тогава - въпрос на вкус ;-)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Компетентен ( преди 9 години )
К.р.и са и едните, и другите, ама рускините поне са хубави. Колко ,,стилна,, е една к.р.а изобщо не ме е.е.:)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Тройка Ахилова ( преди 9 години )
Тъй като доста живея във Франция, се присъединявам към предния коментар. Французойките не са хубави и бляскави, като италианките, например, но са наистина нежни, фини и много, ама много стилни! Докато за руска мода, ще ме прощавате, ама светът още не е чул...В сравнение с една французойка на 40 години, руската й връстничка, изглежда вече като селска колхозничка, разплута като матрьошка...а коя е по-голяма ***, те, това вече не се наемам да кажа, оставям го на по-компетентните в областта
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Мен ( преди 9 години )
До :): По-големи крави от рускините НЯМА! Французойките са като нежни ефирни принцеси до тях.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
:) ( преди 9 години )
По-мършави и мързеливи к.р.и от французойките няма в цяла Европа. Откъде измислихте, че били ,,хубави и с осанка,,???:) Те масово приличат на мишки и невестулки:))) А тия , дето имат малко германски гени, приличат на крави, само дето не са руси и със сини очи. ,,Посещават масажиста си,,???:) Да ги шприцне с една бяла струя за по-гладка кожа, предполагам.:))) Откъде ги намирате тия статии, възхваляващи ,,французойката и парижанката,,? Все едно, че на света няма полякини, чехкини и дори рускини? Или все едно, че българките не са елегантни и хубави. Излагате се!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Kira ( преди 9 години )
Да,само дето са луди по ботокса и на нищо не приличат французойките.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Сиска ( преди 9 години )
Егати глупостите. Живялахсъм във Франция и познавам доста французойки. Е, нито удна от тях не ги прави тези неща!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар