IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предимствата на масажа с четка

8 юни 2014 11 40

Кожата на тялото има нужда от ефективно ексфолиране – сухата четка е добър вариант за това

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Тенденцията към използването на органични продукти в ежедневието набира все повече сила и се разпространява с високи темпове. Това важи не само за храните, но и за козметичните продукти.

Все повече се интересуваме от това как да си направим сами антиперспирант, как да използваме вместо крем за лице натурално олио, как да мием косите си с естествени продукти. Съществена част от съветите за поддържане на красотата са именно на тази тема.

Напоследък все повече хора желаят да се завърнат именно към тази изконна основа, обратно към източника. Все повече ритуали за красота са на основата на природни продукти, упражнения и ресурси. Често с тяхна помощ се оказва, че с по-малко постигаме повече. Тези съвети се предават от уста на уста, но се оказва, че имат голям ефект върху доброто състояние не само на външния ни вид, но и на организма като цяло.

Един такъв метод е ексфолирането на кожата на тялото със суха четка. С нея може да се прави сух масаж на кожата на краката, ръцете, корема и гърба. Това е един ефективен начин за интензивно ексфолиране на кожата след зимата или дори по време на юношеските амплитуди в състоянието ѝ. Сухият масаж с четка има силата да редуцира дори целулита по кожата ви.

Миранда Кер използва сухия масаж с четка като един от методите за детоксикация. Мъртвите клетки по кожата лесно се отстраняват, а това създава съвсем нова среда за абсорбиране на качествените продукти за грижа. Но не на последно място, това помага за извеждането на токсините от всички органи. Има някои особености при използването на суха четка. Ето кои са те.

1. Използвайте само четка с естествен косъм и от дърво. Не се доверявайте на никаква синтетика. Естественият косъм е пряко свързан с добрата циркулация на кръвта.

2. Правете го два пъти на ден. Това е начин сутрин и вечер да отворите порите си преди душ.

3. Движете четката в посока към сърцето – плавно и с дълги движения плъзгайте четката по цялото тяло от краката нагоре и удряйте леко във всички посоки. Трябва да обхванете предните и задните части на краката си, стомаха, дупето и ръцете.

4. Упражнявайте известен натиск, но не прекалено. Това гарантира по-добра циркулация на кръвта в кожата.

5. Бъдете внимателни в зоната на сгъвките – трябва да сте сигурни, че областта във вътрешната част на бедрата и под мишниците също са получили своя лимфен дренаж.

6. Преди да започнете с четката, нанесете малко кокосово масло. Това е малко по-различна техника за сух масаж, която позволява на тялото да се възползва максимално от лечебните свойства на мазнината.

7. Студените душове са панацея. Те са допълнителен бонус за кожата, която преди това е била третирана със суха четка. Помагат за добрата кръвна циркулация и храносмилането, което е в основата на кундалини йога.

Поставете си за цел да използвате суха четка най-малко в продължение на един месец. Това е достатъчно дълъг период, за да прецените какви са ефектите от тази техника върху здравето и красотата ви.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )