IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-разпространени грешки в домашния маникюр

10 юни 2014 11 50

За да имате перфектен маникюр са важни няколко основни момента – вижте кои са те

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Домашният маникюр може да изглежда съвсем безобидно и просто нещо, но има някои нюанси на процедурата, които трябва да спазвате стриктно. В противен случай може да се окаже, че маникюрът е опасен за вашето здраве. Обърнете внимание на тези прости съвети и се опитайте да ги следвате, за да получите професионален резултат.

Грешка 1: Не използвате база за нокти.

Много момичета смятат, че няма никакво значение за ноктите и за самия маникюр дали използват база за нокти. Ноктите отделят мазнина, макар и невидима за окото. Тази мазнина не позволява на лака да получава добро сцепление с нокътя. Това го прави нетраен. Базата за нокти е създадена специално за това – да осигури добрата спойка между лака и повърхността, върху която е нанесен.

Не трябва да се използва топ лак като база за нокти. Той е с по-плътна консистенция, трудно изсъхва и няма силата да спира проникването на мазнините от нокътя към лака.

Грешка 2: Изрязвате сами кутикулата.

Колкото и чисти да са щипките ви и ножиците ви, съществува голям риск от подкожна инфекция. Може дори да не забележите микропорязванията, но едно такова е достатъчно, за да попаднат микроби в кръвта ви. След това възпалението ви е гарантирано.

Освен това самостоятелното „късане“ на кутикулата винаги си личи и не изглежда много добре. Ако нямате никаква възможност да се обърнете към професионалист, а се налага да премахнете кожичките си, използвайте гел за омекотяване на кожички или накиснете ноктите си в разтвор и избутайте кутикулата към основата.

Грешка 3: Не дезинфекцирате инструментите си за маникюр.

Вече споменахме защо се налага това. Преди всяка процедура трябва да се уверите, че използвате чисти инструменти. Най-добре използвайте специални хигиенични разтвори, за да си спестите дълготрайни проблеми в бъдеще.

Грешка 4: Коригирате маникюра си с памучни тампони за почистване на уши.

Да, това е първото, което ви идва на ум, когато забележите лак отстрани на кожичките ви. Но подобни опити обикновено завършват с истинско фиаско за дизайна на маникюра ви. Може да се наложи да го направите отново.

Вместо такъв тампон, използвайте чиста четка за лак (добре е да изберете хубава такава и след като лакът ви свърши, да я измиете и да я заделите за такива цели). Потопете я в лакочистител и внимателно нанесете върху зацапаното място.

Грешка 5: Не използвате спрей за бързо съхнене на лака.

Колкото бързо изсъхва това покритие, толкова бързо изсъхват и самите нокти. Най-вреден за ноктите е ацетонът, а често той се добавя в лаковете за нокти. Ацетонът е един от виновниците за нацепването и неравностите по ноктите.

Не използвайте бързосъхнещ лак, а спрей за бързо съхнене на ноктите. Ако нямате такъв, използвайте обикновено масло за кожички. То ще гарантира, че дори и да попадне мръсотия върху ноктите, тя ще остане върху мазния филм от маслото.

Грешка 6: Пилите ноктите си в различни посоки.

Както дерматолозите препоръчват почистването на грима да става с движения в определена посока по лицето, за да не се разтяга кожата, така и маникюристите съветват пиленето на ноктите да се прави само в една определена посока.

Ако пилите последователно наляво и надясно, това травмира нокътната плочка и променя структурата ѝ. По повърхността ѝ се образуват неравности, а често дори ноктите започват да се цепят.

Да, оформянето на ноктите в едната посока отнема повече време – изисква по-активни движения и по-силен натиск. Но когато свикнете, ще ви се струва съвсем лесно.

Грешка 7: Лакирате се с лак с широка четка.

Широката четка може да е подходяща само в случаите, когато имате широка нокътна плочка, и то невинаги. С нея не може да лакирате добре ъглите и да коригирате маникюра.

Ако харесвате лака, но четката му е широка, използвайте по-тънка четка, която сте запазили от друг лак.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

wat ( преди 9 години )
Истината е, че не на всяка жена и отива да носи лак на ноктите си и това е добре да се разбере от повечето жени!!! Не може да е както в приказката, дето жабата видяла да подковават вола и дигнала крак и нея да я подковат. Някои жени имат груби ръце, дебели пръсти, странна форма на нокътя, пък и ако има и комбинация от много мъртва кожа и гозни пръстени става направо пълна пародия на красотата. На всяка жена според формите на ръцете и и изобщо според цялата нея отиват определени цветове, съответно може и никакви цветове по никтите и да не отиват! Особено пък тия кичозни маникюри - като се захвали всяка втора *** еди кви цветенца била имала - това няма да ви направи по-красиви, жени, това е кич, евтиния, грозно ! не отива на всяка ! слагайте по един заздравител и наблегнете на красивото във вас, ако ноктите ви не са ви най-изящните, поне не ги подчертавайте!...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Nadq ( преди 9 години )
Това за четката изобщо не е вярно! Толкова са неудобни малките четки. Винаги с голяма става по-лесно!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
статия изсмукана от пръстите
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
дааа, всичките до една ги правя!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар