IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грешките при лятната грижа за кожата

17 юни 2014 05 55

Не ги допускайте, за да запазите кожата си красива и сияеща

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Лятото означава много неща, но едни от най-важните са море, басейн, почивка, а защо не и сладолед. Ако не сте внимателни обаче лятото може да се превърне в предпоставка за слънчеви изгаряния.

Може би вече знаете, че трябва да избягвате дългото директно излагане на слънце, да носите балсам за устни със слънцезащитен фактор, както и да покривате цялото си тяло с необходимия продукт със защитен фактор.

Дори да сте наясно с всичко това, вие отново може да допуснете някои грешки при лятната грижа за своята кожа. Ако обаче искате да избегнете проблемите и да имате прекрасна и сияйна кожа, то най-добре предпазете себе си от тези често допускани грешки:

1. Обезкосмявате се веднага, щом влезете под душа. Лятото е времето, в което тялото е на показ и разбира се то трябва да бъде гладко и приятно за показване. Ето защо обезкосмяването и по-специално бръсненето е едно от най-честите неща, които дамите правят. Вие обаче не бива да започвате да обезкосмявате тялото си, щом влезете под душа. Първо измийте тялото си, за да позволите на кожата си да стане достатъчно хидратирана. Ефектът със сигурност е по-добър.

2. Подсушавате интензивно мокрото си тяло. След като излезете от банята, първото нещо, което правите, е да подсушите тялото си. Силното търкане обаче може да доведе до раздразнение на кожата, което е много неприятно, ако трябва да се облечете в къса лятна рокля. Ето защо вместо интензивни движения, подсушавайте тялото си с леки потупвания.

3. Веднага обличате дрехите си след баня. Лятото трябва да нанасяте слънцезащитен продукт върху кожата си, ако излизате навън. Преди сън обаче е достатъчно да нанесете лосион за тяло. И в двата случая продуктите трябва да се поставят върху кожата до пет минути след излизане от банята. По този начин ще бъдете сигурни, че кожата ви е достатъчно хидратирана и ще има максимално добър външен вид.

4. Не хидратирате цялото тяло. Дори да нанасяте лосион за тяло веднага след баня, може би пропускате някои важни места. Това могат да бъдат например подмишниците или бикини линията. Бръсненето в тази част на тялото прави кожата раздразнена, така че тя също се нуждае от хидратиране.

5. Използвате дезодорант/стик против изпотяване само сутрин. Доказано е, че прилагането на такъв продукт вечер след баня е по-ефективно, отколкото рано сутрин. Така че не пропускайте да се погрижите за себе си винаги след вечерния душ.

6. Не изплаквате тялото си след басейн. Дните около басейна са мързеливи – излежаване с книга или списание в ръка, студени коктейли, охлаждащо плуване. Не бива обаче да пропускате измиването на тялото всеки път, след като излезете от басейна. Хлорът в басейна може да изсуши и раздразни кожата ви.

7. Не използвате слънцезащитен продукт всеки ден. Няма значение, че днес ще ходите само до работата, а няма да се излежавате на плажа. Кожата ви се нуждае от защита, тъй като може да получите слънчеви изгаряния през прозореца на колата или ако в офиса седите непосредствено до прозорец.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )