IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добър външен вид на краката през лятото

21 юли 2014 07 41

Те са на показ постоянно, така че заслужават грижи

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Лятото е сезонът на късите рокли, полите, изрязаните топове и сандалите. Всяка част от тялото ви е на показ, така че вие трябва да се погрижите за цялостния си външен вид.

Не бива да забравяте и стъпалата, които задължително се нуждаят от специални грижи, особено през летните месеци. Именно тогава излагането на слънце и ходенето по пясъка може да направи вашите крака сухи и по-груби.

Предпазните мерки, които трябва да вземете под внимание:

1. Ексфолирайте стъпалата си поне веднъж седмично. По този начин ще се отървете от повърхностните сухи кожни клетки и ще направите краката си по-гладки. Не забравяйте и че след ексфолирането лосионът за тяло е по-ефективен и видът на кожата се подобрява значително.

2. Избягвайте да накисвате стъпалата си. Противно на всеобщото мнение, вече сухите крака се дехидратират още повече, ако се накисват във вода. В този случай може да нанесете ексфолианта директно върху сухата кожа и да го премахнете с мокра кърпа.

3. Винаги използвайте пемза. Когато се къпете, не забравяйте да третирате кожата на стъпалата си с пемза. По този начин ще гарантирате добрия им външен вид без много усилия. Не забравяйте да регулирате натиска върху различните места по краката. Съсредоточете се върху петите и останалите части с по-груба кожа.

4. Не забравяйте слънцезащитния крем. Много хора пренебрегват долната част на краката си и забравят да я покрият със слънцезащитен продукт. Освен кожата, вашите нокти, които са изградени от протеини, също са уязвими през лятото. Кожичките на ноктите имат за цел да „запечатат“ влагата, стимулирайки новия растеж на нокътя. Слънцето, вятърът и пясъкът може да доведат до изсъхване на ноктите, което е лошо за израстването на нови такива.

5. Хранете се с подходящи храни. Някои храни могат да причинят подуване на стъпалата, заради високото си съдържание на сол. Избягвайте пакетираните храни, които са много солени. Захарта също може да има негативен ефект върху краката ви, причинявайки подуване.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )