IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-често премахваните татуировки

22 юли 2015 08 01

Още любопитни факти за болезнената процедура

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Татуировките са мода, която години наред не отминава. Ново американско проучване показва, че един на всеки пет възрастни има поне една рисунка по тялото си.

Интересното е, че жените са по-склонни да шарят тялото си (23 %) от мъжете (19 %), а 86 % от татуираните твърдят, че никога не са съжалявали за това, че са си надупчили кожата с мастило. Има обаче и такива (останалите 14 %), които в даден момент са пожелали да премахнат татуировката си.

Дерматологът Ава Шамбан, разкри, че най-много от клиентите ѝ искат да заличат татуировки с името на бивше гадже или по-странни сатанински изображения.

„Махала съм ядосани ангели, чудовища и всякакви странни татуировки. Нямате си представа какви хора са идвали при мен, като повечето признават, че не са били трезви или в адекватно състояние, когато са си правили рисунките“, разказа дерматоложката.

Сред клиентите ѝ не малка част се решават на лазерното премахване и защото в даден момент татуировката им пречи на работата – не се вписва в имиджа им за съответната позиция. Шамбан добави, че цветните татуировки са по-трудни за заличаване.

„Най-трудни са цветовете, близки до кожата – жълто, телесно, бежово, кафяво. Пигментът по-трудно се улавя и премахва от лазера“, категорична е специалистката. Червеното също създава проблеми, защото има хора, които са алергични към съответния пигмент и правят лоша реакция по време на процедурата за премахване.

Времето за заличаването на една татуировка зависи от мястото ѝ, дълбочината, формата и цветовете. Ава обясни, че тя предпочита времеви диапазон от два месеца, преди да повтори процедурата на съответното място, за да може да прецени как възприема кожата манипулацията и доколко се повлиява от нея.

Корекцията е много болезнена и скъпа, но дерматоложката е категорична, че ако е направена качествено, напълно може да заличи оцветяването по кожата.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари