IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-малко дрехи, повече изкуствен тен

10 юни 2017 09 30

Има и здравословна опция, докато чакате горещите летни дни на плажа

Снимка: Victoria's Secret

Снимка: Victoria's Secret

Пролетта дойде и катовете дрехи значително намаляха. Това автоматично означава показване на повече кожа. А когато слънцето се покаже, всички мислим как да си докараме хубав и здравословен тен. Уви, още е рано за плаж (освен ако не хвръкнете до някоя екзотична дестинация), така че опциите са стеснени до 3 – солариум, спрей тен процедури в кабинка или автобронзант.

ЗА и ПРОТИВ спрей тен процедурите

Какво се случва, когато влезете в подобна кабинка?

Заставате разголени в средата и тялото ви започва да бъде обливано със струи спрей, съдържащ дихидроксиацетон (DHA). Това съединение си взаимодейства с клетките на кожата, като ги кара да потъмняват. „Спрейовете най-общо казано са безопасни. Важното е да не попадат в устата, очите или ушите ви“, казва Хууман Корасани, шеф на факултета по дерматологична и козметична хирургия към университета в Маунт Синай в Ню Йорк.

Има ли недостатъци?

Ще се почувствате лепкави в продължение на няколко часа, докато тен агентът попие в кожата. Усеща се и лека миризма като на запържено масло.

ЗА и ПРОТИВ солариума

Солариумът е по-комфортен, тъй като най-често си лежите със затворени очи, но далеч по-опасен.

„Всеки вид радиация е лош за вас. Няма значение откъде идва, тя облъчва тялото ви“, убеден е Корасани. Изследване на Американската академия по дерматология показва, че хората, ползващи солариуми на възраст до 35 години са с 59 % по-застрашени да хванат рак на кожата. И рискът не намалява, дори да спрат да ползват тази процедура!

Освен това солариумите състаряват кожата, тъй като я изсушават и лишават от колаген.

ЗА и ПРОТИВ бронзантите

Тяхната употреба е най-лесна, най-евтина и най-неефективна! Автобронзантите трябва да се нанасят много внимателно върху тялото, тъй като не попиват еднакво на всички места (особено там, където има гънки) и може да заприличате на петниста хиена без да разберете къде точно сте сбъркали.

Автобронзантите често имат оранжеви нюанси и отдалече си личи, че са като изкуствена боя върху вас, а не тен.

За капак някои от тях цапат дрехите и след дни!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари