IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Причини и митове за увисването на гърдите

7 май 2017 13 15

И можете ли да предотвратите това

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Женската гърда се състои от мастни тъкани и жлези, които произвеждат мляко. Тези тъкани и жлези са покрити с кожа, която е естествено гъвкава, благодарение на протеин, наречен еластин. Но когато еластичността на кожата на гърдите е поставена под някакво „напрежение“, гърдите са склонни да увисват.

Д-р Нийма Шарма, гинеколог и директор на болницата Fortis Flt. Lt. Rajan Dhall разкри кои са най-честите причини за преждевременно увисване на гърдите.

Пушене

Дори гърдите не могат да избегнат щетите, причинени от цигарите. Пушенето унищожава еластина и кара кожата да губи своята еластичност, като по този начин улеснява увисването им. Няма значение дали пушите 1 или 10 цигари на ден, те причиняват преждевременно остаряване на кожата, тъй като намаляват притока на кръв към повърхността ѝ.

Рязко напълняване или отслабване

Колебанията в теглото може да предизвикат нежелано разтягане на гърдите. За да избегнете това, загубата на тегло трябва да става постепенно. Така че вместо да се подлагате на екстремна диета, заложете на балансирано хранене и тренировки. Когато спортувате задължително пристягайте гърдите си с подходящ сутиен/потник.

Липса на витамин В и С

Вашата гръдна тъкан е точно като вашата кожа. Тя се нуждае от витамин С и В, за да изгради поддържащи еластични тъкани, които помагат поддържането на формата на гърдите. Хапвайте повече цитруси.

Неподходящ сутиен

Ако сутиенът ви е прекалено отпуснат, той няма да предпазва гърдите ви при по-интензивни движения или дори когато са в покой. Имайте предвид, че материята на повечето сутиени се отпуска от 8-12 месеца и се налага редовно да ги подменяте. Все пак има и марки, които работят с по-луксозни и качествени материи и не губят функционалността си.

Прекалено стегнатите сутиени също не са добра опция. Те притискат гърдата и могат да причинят поражения не само на кожата, а и на месестата част на гърдата, което би могло да доведе до някои нежелани образувания.

Генетика

Гените имат важна роля при определяне на здравината и еластичността на кожата.

Големина и гравитация

По-големите гърди са по-застрашени от увисване. Силата на гравитацията работи върху кожата и ставните връзки непрестанно, така че естествено по-тежките гърди ще увиснат по-лесно.

Менопауза

По време на менопаузата яйчниците престават да произвеждат естроген – хормон, който е отговорен за еластичността на кожата, като по този начин се получава отпускане на кожата и бръчки. Това се случва в цялото тяло.

МИТ 1 : Малките гърди не увисват

Дали гърдите ще увиснат или не зависи от съотношението на гръдната тъкан и мазнина. Гърдите ви ще са по-малко склонни да увиснат, ако имате висока плътност на гърдата – повече тъкан на гърдата в сравнение с мазнините. Накратко, малките гърди също може да увиснат.

МИТ 2: Постоянното носене на сутиен предотвратява увисването на гърдите

Сутиенът може да придаде желаната форма на гърдите ви, но няма как да ги „прибере“, ако вече са увиснали (кожата вече е разтегната).

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 6 години )
Мускулът е под жлезата и под мастната тъкан, затова. Самата жлезиста тъкан не е в голямо количество, но другият пълнеж може да варира драстично при хората, ако като цяло имат големи колебания в теглото.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар