IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 причини лакът ви да се лющи много бързо

3 септември 2017 10 45

Малки корекции в процедурата ще ви осигурят по-голяма дълготрайност

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Не са много нещата по-дразнещи от това да се лакирате и на другия ден лакът ви вече да се лющи. Причината може да е в самите нокти, начина ви на лакиране или в самия продукт. Звездният маникюрист Джина Вивиано разкрива по-подробно какво може да доведе до нетраен и лесно излющващ се лак:

Не давате на лака достатъчно време

Това е най-често срещаната причина да не се сдобиете с желания маникюр.
„Зя цялостното изсъхване на маникюра са необходими около 6 часа. Какво ще правите в този период, е ключово за това, колко дълго ще издържи маникюра ви", обяснява Вивиано.

Съвет: Стойте далече от вода на всяка цена – никакво миене на чинии, пране, къпане или плуване. Също така избягвайте да си правите маникюр вечер, защото като си легнете ще се сдобиете с отпечатък от чаршафа!

Ноктите ви са сухи

Ако ноктите ви са сухи, то повърхността им ще се лющи и няма да е гладка. Това пречи за равномерното нанасяне на лака и улеснява люпенето му.

Съвет: „Нанасяйте поне веднъж дневно лосион за нокти, препоръчително посред нощ", споделя Вивиано. Основата за лак също е добра опция, тъй като изглажда нокътната плочка.

Използвате грешната формула

Не всички нокти са еднакви. „Кожата ви може да е по-суха или мазна и това се отнася и за ноктите. Следователно продуктите, които влияят добре и са трайни върху ноктите на един човек, може и да нямат този ефект върху други нокти", коментира маникюристката.

Съвет: Ако лакът ви продължава да се лющи, както и да се грижите за ръцете и ноктите си, просто сменете бранда.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари