IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените остават хубави до две раждания?

26 май 2018 13 15

Изследване сведе красотата до броя на ражданията

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Малко неконвенционален, но не и лишен от логика бюти съвет, напоследък кара дамите да се замислят за размера на семейството си.

Според ново изследване дамите остават атрактивни и с по-младежко излъчване, ако имат едно или най-много две деца. Тези, които все пак заложат на повече хлапета, в средната си възраст ще се сдобият с по-тъмна и сбръчкана кожа.

Причината за този извод, според учените от университета Бат, е, че всяка бременност и кърмене се отразяват на тялото. А всяко дете е допълнителен стрес за жената, което причинява дисбаланс в организма и преждевременно остаряване.

Изследването е направено на 571 души, на които са показвани различни снимки на жени на средна възраст. Участниците е трябвало да ги оценяват по атрактивност.

„Показахме на хората различни снимки на жени в менопауза и тези, които имат по-малко деца, бяха оценени като по-привлекателни, по-младежки изглеждащи и по-красиви от тези, които имат повече деца. Те бяха оценени по един и същи начин и от мъже, и от жени“, споделиха авторите на проучването, публикувано в сп. American Journal of Physical Anthropology.

Повечето жени се състаряват заради годините безсъние и стрес по време и след раждането. Миналата година пък университетът Йеил установи, че раждането ускорява процеса на стареене. Кръвни тестове на 100 жени в менопауза са показали, че дамите с по 4 деца имат по-увредено ДНК от тези с едно или две деца.

„Бременността, кърменето и грижата за децата изискват много енергия. Жените, които се решават на няколко бременности често имат постфактум отслабнал имунитет и влошена кожа. Те са по-податливи на болести А увреденото им ДНК веднага се отразява на вида на кожата им, особено в областта на лицето. Проявата на това състаряване е най-вече в засилена пигментация и бръчки“, твърдят още авторите на изследването.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари