IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Във ваната на Клеопатра

12 август 2015 13 30

Египетска вана с масло от пшеничен зародиш

Снимка: istock

Снимка: istock

Ако искате да поглезите по малко по-нестандартен начин тялото и душата си, може буквално да се потопите в топла, отпускаща вана от времето на Древен Египет.

Всичко, от което имате нужда, е морска сол, мляко, мед и масло от пшеничен зародиш и за предпочитане, приятна компания.

Отделете достатъчно време, за да се отпуснете в банята на фона на хубава музика и мириса ароматни свещи с канела, ванилия или портокал.

И така, още преди да напълните ваната с гореща вода, сипете две шепи морска сол в нея и чак тогава започнете да я пълните. По този начин морската сол ще се разтвори по-ефикасно под течащата струя на водата.

През това време смесете останалите съставки като разтворите около една чаша мед и ½ ч.л. масло от пшеничен зародиш в един литър топло прясно мляко. Разбъркайте добре.

След това добавете сместа във ваната с морска сол и се наслаждавайте на удоволствието от горещата вана поне за 40-45 минути.

Популярната рецепта за разкрасяващата вана с мляко и мед на Клеопатра е безспорен източник на красота и екзотика.

Вариантът с добавка от масло от пшеничен зародиш се грижи за още повече мекота и комфорт на кожата.

Този вид масло дава отлични резултати особено при по-суха или мазна кожа, а полезните му съставки предотвратяват процесите на стареене на кожата и се борят срещу негативното влияние на свободните радикали.

Ако имате леко раздразнена кожа или пък стрии, също може да се доверите на благотворното действие на маслото от пшеничен зародиш – под формата на гореща вана или като втривате с леки масажни движения в засегнатите участъци.

Витамини А, D, F и Е се грижат за подобряване еластичността и здравия, свеж вид на кожата, както и за здравината на ноктите и за регулиране на функциите на мастните жлези.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари