IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайната на красивите устни

23 март 2014 09 00

С няколко стъпки ще се сдобиете с невероятно привлекателни устни

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Устните са един от най-важните акценти в лицето. Ето защо всяка дама желае да има красиви устни, с които да изпъква и да се откроява.

Състоянието на вашите устни, както и техният външен вид, зависи изцяло от усилията, които полагате за тях. Точно както косата, тялото или ноктите. Така че достатъчно е само да спазвате няколко съвета, за да имате прекрасни, изкушаващи устни.

Ето и каква е тайната на красивите устни – тези с които усмивката няма как да не стане още по-очарователна!

1. Защитавайте влагата в устните си. Когато сте жадни, тялото ви вече е обезводнено и ви дава сигнал, че трябва да го снабдите с течности. Поддържането на влагата в устните е от основно значение за техния добър външен вид. Ето защо, всеки ден пийте по около литър и половина вода на ден. Също така се въздържайте да облизвате устните си, защото по този начин ги изсушавате. Не забравяйте и слънцезащитния продукт, дори когато не е лято.

2. Използвайте правилно молива за очертаване. Очертаването на устните извън техните естествени контури рядко може да ви накара да изглеждате по-добре. Всъщност в много случаи резултатът е смешен, а дори и плачевен. Вместо това изпробвайте една от тайните на гримьорите – моливът за устни трябва да е един тон по-тъмен от червилото. Започнете да го прилагате само в краищата на устните, като оставите техния център „празен“. След това сложете червилото и устните ви ще изглеждат по-плътни.

3. Сдобийте се с естествен розов оттенък на устните. Ако смятате, че устните ви са твърде бледи, опитайте да им придадете натурален розов цвят. Използвайте сок от цвекло или морков, за да подхраните своите устни и да ги оцветите напълно естествено. Друга възможност е да приложите върху тях сок от смачкани семена от нар.

4. Използвайте цвета в своя полза. За радост на дамите, които имат плътни устни – те могат да носят почти всички цветове. Жените с по-тънки устни обаче, по-добре да залагат на по-светлите цветове. Това могат да бъдат: светлобежово, бледорозово, прасковено или заглушен корал. Върху тънките устни не стоят добре цветове като червено, кафяво или лилаво.

Снимка: Dreamstime

5. Не нанасяйте матово червило, когато устните ви са сухи. Матовото червило е тайната на дълготрайното червило. Всяко хубаво нещо обаче си има цена. За съжаление, матовото червило изсушава устните, ето защо не е добра идея да го поставяте, когато вече устните ви са сухи. При нормални обстоятелства, най-добре нанасяйте овлажняващ балсам преди матовото червило.

6. Ексфолирайте устните си всяка седмица. Независимо дали предпочитате домашен скраб или такъв, купен от магазина, вие не трябва да го използвате повече от веднъж в седмицата. В противен случай може да навредите на устните си, а не да ги направите по-красиви. Ежеседмичната ексфолиация гарантира премахването на мъртвите клетки, което помага за по-доброто овлажняване.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )