IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полезни трикове за премахване на целулит

22 юли 2014 08 30

Отървете се от „портокаловата кожа“

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Времето навън вече предразполага за къси дължини – на рокли, поли и панталони. Обикновено лятото е периодът, в който жените най-много обръщат внимание на начина, по който изглеждат. Всяка несъвършеност ги кара да се чувстват по-малко секси и уверени в своята визия.

Без съмнение целулитът е един от виновниците, който кара дамите да покриват тялото си, дори когато са на плажа. Истината е, че всяка жена страда от неприятното състояние, наречено „портокалова кожа“, просто при някои то не се забелязва толкова много.

Всъщност някои жени успяват да овладеят ситуацията и да се отърват от целулита.. поне до известна степен. Все пак нито една дама не трябва да се заблуждава, че има вълшебно средство, с което веднъж завинаги да се сбогува с неприятните дупчици по кожата.

Все пак това не бива да ви обезкуражава, нито пък да ви демотивира да полагате усилия да изглеждате и да се чувствате добре. С няколко трика може да постигнете страхотен ефект и да се чувствате така, сякаш целулитът вече го няма:

1. Ексфолирайте често кожата си, за да изглежда по-гладка. Също така използвайте специални кремове против целулит. Най-добре избирайте тези, които съдържат кофеин, тъй като той може да свие мастните клетки. Помислете също така за възможността да използвате ретиноиди – по този начин ще дадете тласък на растежа на колаген.

2. Не забравяйте редовното нанасяне на слънцезащитни продукти. Ултравиолетовите лъчи могат да увредят колагена, което в крайна сметка да направи целулита още по-очевиден. Ето защо е необходимо да нанасяте ежедневно слънцезащитен продукт. Кремовете, съдържащи антиоксиданти, също могат да помогнат, тъй като те намаляват вредното въздействие на слънцето. Това води до по-здравословен вид на кожата.

3. Яжте здравословни храни и се упражнявайте редовно. Това е важно не само за цялостния начин, по който изглеждате, но и по-специално за целулита. Полезните храни и редовните упражнения няма да премахнат целулита, но пък ще го направят далеч по-незабележим. Вашите крака ще изглеждат тонизирани, а кожата ви ще има по-загладен вид. Ако имате възможност, може да опитате и антицелулитни масажи. С тяхна помощ ще стимулирате притока на кръв към проблемните области и временно ще изгладите кожата си.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

veso ( преди 9 години )
Анонимен ( преди 9 години )
каква изненада... не мога да повярвам!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар