IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Различните съвети за красота

31 юли 2014 08 00

Време е да опитате нещо необичайно със страхотен ефект

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Перфектната женска визия не може да се получи без добрите съвети за разкрасяване. Може би вие самите имате определени правила в грима и грижата за кожата, които спазвате всеки път.

Понякога обаче следването на една и съща рутина може да се окаже доста непрактично, по простата причина, че не всеки път разполагате с едно и също свободно време.

Нетрадиционният подход обаче може да се окаже вашият спасител в подобна ситуация. Ако сте склонни да експериментирате, опитайте няколко прости трика, които със сигурност ще ви заинтригуват.

С малко въображение може да ги използвате и да получите наистина страхотен ефект:

1. Свийте порите си преди да нанесете грима. Ледът е чудесен помощник, независимо дали искате да свиете порите си или да намалите възпалението, преди да нанесете грима. Увийте кубче лед в хартиена кърпа и внимателно го натиснете върху проблемните области. Другият вариант е просто да масажирате лицето си с него. Това може да успокои кожата ви, да намали зачервяването, както и да намали риска от запушване на порите.

2. Смесете коректор и овлажнител. Когато кожата ви е прекалено суха и имате няколко несъвършенства, не може да си позволите да нанасяте грим, преди да сте поставили подходящата основа. Дори вече да сте хидратирали кожата си, може да смесите коректора с овлажнител за допълнително овлажняване. По този начин не само, че кожата ви няма да е суха, но и ще запазите грима си за по-дълго.

3. Използвайте очната линия различно. Ако искате да се сдобиете с екзотичен външен вид и най-вече поглед, осмелете се да използвате очната си линия по различен начин. Вместо да обрисувате пълен контур около очите си, опитайте да оставите по-голямо разстояние между горната и долната линия (при вътрешните и външните ъгли на очите си). По този начин вашите очи ще изглеждат по-големи, което зависи най-вече от пространството, което сте оставили между линиите.

4. Създайте свое собствено червило. Ако искате по-смел цвят червило за някой специален повод, но нямате такъв, не се отчайвайте. Достатъчно е да имате желания цвят в сенките си. Нанесете избрания цвят сенки върху устните си, като преди това поставите върху тях хидратиращ балсам. Завършете с безцветен гланц за устни.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )