IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да имате гладки крака по-дълго време

18 януари 2015 07 53

Тайните на по-доброто бръснене

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Бръсненето е най-лесният начин за обезкосмяване, но и безспорно най-краткотрайният. Първият и евентуално вторият ден кожата ви остава гладка, но не и след това. Ето защо жените, които предпочитат бръсненето пред епилирането или кола маската, например, знаят колко досадно може да бъде да се бръснат през ден или два.

Хубавата новина е, че има няколко неща, с които може да удължите ефекта на обезкосмяване с помощта на бръсначка. Ето и кои са те:

Ексфолирайте кожата си

Преди да се бръснете, не забравяйте да ексфолирате своята кожа. По този начин ще се разделите с всички мъртви клетки, както и ще помогнете на малките косъмчета да излязат над повърхността на кожата. Ефектът е отстраняване на много повече косъмчета и удължаване ефекта от бръсненето. Освен това ексфолирането винаги придава по-свеж и мек вид на кожата.

Използвайте качествена бръсначка

При избора на бръсначка, нека цената не бъде определяща за вашия избор. Най-добре изберете такава, която е подходяща за вашия тип кожа. Например, ако имате суха кожа, изберете бръсначка с овлажняваща ивица. Възможно най-близкото бръснене е от съществено значение, тъй като до голяма степен от него зависи колко скоро отново ще се появят косъмчета. Най-добре избирайте и бръсначка с повече ножчета.

Действайте по правилния начин

Най-добри резултати от бръсненето ще получите, като първоначално прокарвате бръсначката по посока на растежа на вашите косъмчета. Едва след това я обърнете срещу посоката на растеж за максимално добър резултат. По този начин със сигурност ще си гарантирате по-дълготраен ефект.

Хидратирайте добре своята кожа

След като излезете от банята, не забравяйте да се погрижите добре за кожата си. Нанесете овлажнител върху третираните зони от тялото ви. Използвайте момента, в който кожата ви вече не е мокра, но все още е влажна. По този начин ще може да запазите кожата си по-гладка, мека и неустоима.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари