IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 съвета за съвършен грим през лятото

3 юни 2015 04 19

Как да надхитрите жегата

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Лятото е времето, в което смело експериментираме с цветове и декорации в грима, но то има и своите капани. Жегите са враг на макиажа, тъй като потенето може да превърне и най-безупречния грим в маска на клоун.

За да не се превърнете в жертва на горещите температури, може да вземете предварително някои мерки, които да запазят вида ви свеж и секси.

1. Ако имате по-мазна кожа, преди да нанесете грим, минете лицето си с някакъв лосион, който да премахне излишния себум. След това нанесете основа за грим.

2. Вместо да ползвате фон дьо тен, заложете на коректор и фина пудра, която също да обере излишната мазнина. Напудрете и клепачите.

3. Заложете на сенки със силиконова основа, тъй като те по-трудно се влияят от жегата и омазнената кожа.

4. Покрийте с тънък слой пудра и миглите си и след това нанесете спирала. Така тя ще се смеси с пудрата и по-трудно ще се разтече в жегата.

5. За устните си се спрете на матови червила и забравете за течните гланцове, които лесно се разтичат. За по-голяма прецизност очертайте контура им с молив предварително.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари