IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 международни традиции в красотата

10 февруари 2016 07 20

Какво правят дамите, за да подчертават сексапила си в различните страни

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Красотата е субективно понятие, но красивата кожа, изписаните вежди и сочните устни са харесвани почти навсякъде. Жените дават куп пари за козметика и различни процедури, а понякога е достатъчно да бръкнат само в кухненския шкаф и хладилника, за да си направят „магическа отвара“, която да подобри визията им.

Посещението при бюти експерти и следенето на тенденциите в света на модата и красотата също е важно правило, за да сте в час с последните тенденции и да станете по-привлекателни. А ето и няколко малки тайни за разкрасяване, предоставени от популярни бюти редактори от целия свят:

Индонезия: маска за лице с ориз

„Имаме традиция в използването на ориз за правенето на ексфолираща паста за лице. Когато тя изсъхне се втрива в лицето и така премахва мъртвите клетки“, сподели Пангести Бернардус от индонезийското издание на женското списание Women’s Health.

Рецептата е лесна: Смила се в блендър малко бял ориз, прибавят се смлени ядки, джинджифил, канела и сандалово дърво на прах. Всичко се разбърква до еднородна смес и след това нежно се втрива в лицето. После се изплаква с хладка вода. Прави се веднъж месечно.

Бразилия: вежди омбре

“Пищните вежди се асоциират с младостта. А ние бразилките сме обсебени от нея. Затова използваме техниката 3 D, за да създадем илюзия за по-плътни вежди. Тя представлява татуиране на по-блед нюанс под контура на веждата, което я прави по-обемна и натурална“, сподели бюти репортерът на бразилското Women’s Health Лариса Сепра.

Средния изток: аромат на дървесина

„Жените тук обичат тежки аромати и залагат на такива с аромат на орлово дърво. Много от тях дори пръскат дрехите си, за да запазят миризмата по-дълго“, издаде Их-ва Хана, главният редактор на медията за Средния Изток.

Маслото от орлово дърво (Agarwood) е едно от най-скъпите в света и се намира трудно, но напоследък все повече парфюмерии го вкарват в продуктите си.

Южна Африка: вана с чай от ройбос

Южноафриканките вярват, че ройбосът има магически свойства и съхранява младостта. Чаят от това растение е силен антиоксидант и те често го добавят към ваната си заедно с малко мед и лимон, разкри Аня Жубер (бюти редактор на Women’s Health за Южна Африка).

Гърция: тъмни очи

„В древногръцката история идеалът за красота е бил богинята на любовта Венера. Фокусът са били очите – черни и драматично подчертани с въглен. Жените са копирали този образ като са потъмнявали и веждите и миглите си. До днес гъркините обичат да потъмняват очите си и често залагат на дебела очна линия или черен опушен грим“, обясни Анна Мария Папити от гръцкото издание на списанието.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари