IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ползите от студената вода за кожата

11 март 2016 15 00

Наплискайте лицето си с нея рано сутрин и се отървете от досадните пори

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Забелязали ли сте, че сутрин лицето ви винаги е подпухнало? Това е така, защото докато спим, клетките ни регенерират и порите се разширяват. Добрата новина е, че може лесно и бързо да се отървете от подпухналостта и то само с едно движение! Магическият трик е да напръскате внимателно лицето си със студена вода.

Студената вода има и няколко други ползи за визията ви, от които може лесно да се възползвате:

Миенето на лицето със студена вода свива порите. Ако ви е неприятно още със ставането да слагате студено върху кожата си, измийте лицето първо с хладка вода, а след това за няколко секунди пуснете по-студена и изплакнете мястото. Ледената течност помага и за скриване на кръговете под очите.

Студената вода действа като крем против бръчки! Тя тонизира кожата, подмладява я и ѝ придава свеж вид. Използвайте често студена вода за миене на лицето си, тъй като тя забавя процесите на стареене и изпълва бръчките, заглаждайки кожата.

Помага срещу вредните ефекти на слънчевите лъчи. При излагане на слънце, порите се разширяват и това дава по-лесен достъп на ултравиолетовите лъчи да проникнат в кожата. Тъй като студената вода свива порите, това може да бъде предотвратено или сведено до минимум.

Дава по-голяма трайност на грима. След като измиете лицето си със студена вода, то изглежда стегнато, гладко и освежено, а нанасянето на грим е по-лесно и текстурата остава по-дълго в перфектен вид върху него.

Подпомага циркулацията на кръвта! Със сигурност сте чували, че редуването на топъл и студен душ повишава тонуса, еластичността на кожата, кръвообращението, имунитета и дори подпомага отслабването и отърваването от целулита (температурните вариации са като шок за тялото и то гори калории, докато се опитва да го затопли).

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари