IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-често срещаните грешки под душа

14 август 2016 14 15

Рутинните навици може да се окажат вредни за тялото, кожата и косата

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Взимането на душ е рутинно действие, което правим всеки ден. Малцина обаче се замислят как да извлекат максимални ползи за кожата си в банята и механично допускат някои грешки, които могат да им навредят.

Какво да избягвате:

Горещи душове

След дългия напрегнат работен ден горещият душ изглежда доста привлекателен. И дори да ви се струва релаксиращ, той причинява щети на кожата. Много топлата вода я изсушава и провокира сърбежи. По възможност избягвайте горещите душове.

Прекаленото ексфолиране

Махането на мъртвата кожа от тялото е полезно и желателно, но не трябва да се прави всеки ден. Ако ползвате такива продукти, ги нанасяйте не повече от 2 пъти седмично, В противен случай ще раздразните кожата от търкането и ще я направите много по-уязвима към външни влияния. Тези продукти също така я дехидратират.


Използване на стара бръсначка

Ползвайте една и съща бръсначка не повече от седмица. След употреба внимателно я измийте и подсушете. Следете какво е състоянието на ножчетата – ако са ръждясали дори леко, веднага изхвърлете продукта.

Забравяте да смените гъбата за тяло

Гъбите са като четката за зъби – колкото и да ги миете, поради порестата си текстура, съхраняват много микроби. На първо място винаги ползвайте лична гъба за тяло и я подменяйте сравнително често – веднъж на 2-3 седмици. 

Погрешните продукти

Има голям избор на продукти за баня. Някои може да се окажат доста полезни за вашата кожа, а други не. Избирайте внимателно с какво миете тялото си и не забравяйте да нанесете хидратиращ лосион за тяло след баня.

 

 

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари