IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Класиката на тренчкота

16 април 2014 09 05

Ако все още не притежавате тази дреха, време е да я имате

Снимка: indiquelife.indiquehair.com

Снимка: indiquelife.indiquehair.com

Тази година се навършват 100 години от пускане в продажба на първия модел от знаковия за модата модел тренчкот на Burberry.

Създаден първоначално за войниците като връхна дреха, която да ги предпазва от вятър, кал и дъжд, когато са в окопите, днес тази връхна дреха е част от базовия гардероб на всяка дама.

От началото на 20 век до днес, основният модел е претърпял доста трансформации и въпреки това нито една не се отклонява кардинално от първоначалната му версия, която запазва своята оригиналност и до днес.

Тази дреха се носи почти през всички сезони – в топлите зимни дни, в студените пролетни дни, в хладните летни вечери, а есенният гардероб няма как да съществува без тренчкота. Когато нямате идея как да се облечете, винаги може да комбинирате бял тишърт, класически сини дънки и бели гуменки с бежов тренчкот.

Разбира се, че няма ограничение на съчетания с обувки – от гумени ботуши до елегантни обувки на ток, комбинациите са винаги актуални. Мултифункционална и приложима, тази дреха е една от първите любимци в гардероба на всеки.

Снимки: lamodellamafia.com, myladies.ru, styledeityinathens.blogspot.com, www.bettys.com.br

Всяка визия с тренчкот е елегантна, шик и изтънчена. Инвестицията в подобна дреха си заслужава поради ред причини, изброени по-горе, но и заради практичността и елегантността в едно, които предлага тя. Може би по подобни критерии ѝ съперничи единствено черното сако.

Днес са познати изпълнения на тренчкот в материи като ликра и коприна, които обогатяват стиловете и визията на излъчването, което носи той. Съветваме ви да избирате класически цветове като тъмносиньо и бежово. Червен, зелен и такъв с принт на цветя са за особени случаи, а и са с по-къс моден живот.

Тренчкот с прехвърляне Zara, 119 лв.; тъмносин тренчкот с прехвърляне H&M, 69.90 лв.; тренчкот с дължина до талията Mango, 169 лв.; кафяв тренчкот Zara, 179 лв.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

supernova® ( преди 9 години )
Винаги актуални!Разполагам с един в карамелен цвят и един от черна кожа. Последният върши отчасти работа и като дъждобран :)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
Анонимен ( преди 10 години )
прекрасни! не знам защо така и не се научих да нося подобни :(
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар