IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да разберете дали чантата ви е менте?

5 юни 2015 13 35

Цената не е единственият критерий!

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Технологиите ни дават възможност да пазаруваме по различни начини. Онлайн магазините са в своя пик, а предложенията и намаленията им звучат страшно примамливо. Все повече хора предпочитат да пазаруват седнали пред монитора, което обаче крие своите капани, тъй като освен да объркате номера си, може да попаднете на дефектен продукт или на „менте“.

Разбира се, модните специалистки сред вас ще се ориентират още по цената на продукта, както и предварително ще са проверили рейтинга и обратната връзка за самия сайт. И все пак никой не е застрахован от измами.

Напоследък страшен хит в нета са по-евтините оферти за дизайнерски чанти. Дали обаче накрая получавате оригинала?

Ето и как да проверите това:

Огледайте детайлите

Шевове, цип, катарами, капси – всичко трябва да бъде поставено по перфектен начин. Да няма стърчащи кончета, излязло лепило, ръждиви метални елементи. Внимателно тествайте всички ципове.

Огледайте логото

Ако сте фен на конкретна марка, със сигурност знаете в детайли какво е нейното лого. Повечето ментета имат леки модификации, но други съвсем нагло копират едно към едно оригинала. И все пак разглеждайки модния знак и изработката на целия продукт, ще получите някаква представа дали той е на съответния дизайнер.

Изследвайте материята

Със сигурност правите разлика между естествена и изкуствена кожа. Колкото и да е добро копието, тези две материи няма как да се сбъркат. Ако аксесоарът е създаден от лачен материал, проверете дали няма някакви надрасквания, как е на допир и как блести на светлина.

Проверете „оригиналната“ цена на продукта. Няма как да се сдобиете с оригинален продукт, който струва 400 долара, а тук ви е предлаган за 40 лв! Когато вариацията в цената е огромна, със сигурност ви предлагат менте.

Шансът все пак да си вземете евтино маркова дамска чанта е да пазарувате в чужбина в момента на сериозно намаление.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари