IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В стихията на танца

10 май 2013 11 32

Потопи се в магическия ритъм в Pretty Dance Hall

Снимка: Pretty Dance Hall

Снимка: Pretty Dance Hall

За танците няма възраст. Танцът е универсално движение, на което обаче всеки продава малко индивидуалност. Танцът е хармония.. Танцът е стихия... Танцът е живот!

Ако и вие вярвате във всичко това, то вашето място е Pretty Dance Hall.

Създадена с много любов, уют и професионализъм, тази зала ще ви накара да се гмурнете в магическия сват на ритмичните движения и да отключите магнетизма на тялото и душата си.

Преподавателите и треньорите по различните видове танци са професионалисти с богат опит и индивидуален подход. Те ви предлагат:

* Всички стилове танци.

* Изготвяне на хореографии.

* Групови и индивидуални занимания.

* Танци за любители и професионалисти.

* Организиране на Workshop-и и танцувални семинари.

* Шоупрограми за фирмени партита, корпоративни събития, промоции, медийни изяви, рождени дни, сватби, юбилеи и други мероприятия.

Залата е с централно местоположение и разполага с всичко необходимо за провеждане на уроци, тренировки, репетиции и семинари по танци.

Снимка: Pretty Dance Hall

Заповядайте и опитайте:

Зумба фитнес

Зумба фитнес е навярно най-слънчевият начин едновременно да разпуснете и да влезете във форма. След горещите ритми усмивка на удовлетворение ще грейне на лицата ви със сигурност.

От Колумбия, през Щатите на Зумба се радват хора с всякакви вкусове и предпочитания в 125 страни.
Към първоначалните горещи ритми - салса и меренге, откривателя на зумбата – професионалния тнцьор и хореограф Алберто Перес добавя и мамбо, фламенко, танго, хип хоп, самба, ориенталски танци и изобщо всичко, което може да направи вашето зумба изживяване незабравимо.

Зумба тренировки се водят от лицензирани инструктори. Те владеят специфичните движения, които чудесно съчетават ритъма на музиката с аеробни упражнения. Музиката, на която се провежда Зумба също е специална. Представете си най-любимите летни хитове. Припомнихте ли си ги? Е, песните, на които се практикува Зумба е дори по-гореща и завладяваща.

Най-хубавото е, че със Зумба може да влезете във форма като на игра.
Или искате просто да се забавлявате? Защото Зумба е точно това. Едно пламенно забавление, което увлича по най-омагьосващия начин – чрез ритъма на танца.

Хип Хоп танците – вечно модерните танци

Хип-хоп е ритъмът, който те кара да станеш и танцуваш!

Знаете ли, че тези енергични танци са се развили от Хип-хоп музиката и Уличния джаз?

Днес Хип-хопът заема място до балета, джаза, балните танци и др.

Пресичайки Съединените щати, от "Boogie Down" от Бронкс, Ню Йорк, до "Beat Street" Камптън, Калифорния, младите хора се насочват към новия стил на танцуване, който комбинира breaking, popping, locking, gliding, ticking, vibrating and krumping. В ранните дни популярни стават движения като Humpty Dance, въведени от хип-хоп изпълнителите

Дали Хип-хопът е дете на някой, който е търсел алтернативна форма на изразяване, или умишлен гений на творчески души, не е ясно. Ясно е, че Хип-хоп музиката е оцеляла в предизвикателството на промяната и днес се вписва в танцовата сцена по цял свят.

Снимка: Pretty Dance Hall

Салсата

Салса е дестилация на много латински и афро-карибски танци. Танцът не е само кубински, макар че трябва да отбележим Куба като място на възникването му. Огромно вличние оказват и страни като Доминиканската република, Колумбия, Пуерто Рико и др.

Популяризацията на танца започва, когато банди от тези страни свирят в Мексико Сити в ерата на известни кубински филми. Малко след това се появява движение в Ню Йорк. В тези два града музиката се промотира и комерсиализира, тъй като е съпроводена с много инвестиции.
Ню Йорк създава термина "Салса", но не създава танца.

Снимка: Pretty Dance Hall

Терминът става популярен и се отнася до различна музика от няколко страни с испанско влияние Румба, Сон Монтуно, Гуарача, Mамбо, Ча Ча Ча, Данзон, Сон, Гугуанко, Кубоп, Гуахира, Чаранга, Кумбия, Плена, Бомба, Фестехо, Меренге и др. Много от тях запазват своята индивидуалност и много се смесват със Салса.

Ако се вслушате в днешната Салса, ще намерите основа на Сон, ще чуете Кубмия, ще чуете също Гуарача. Ще доловите много стари стилове, вградени в модерни ритми. Салса варира, в зависимост от мястото.

Ако мислите, че едно място може да претендира за съществуването на Салса, грешите.
Ако мислите, че един стил на танца е по-добър от друг, представете си най-добрия стилов танцьор, който танцуваа в клуб, където местните танцуват различен стил. Той няма да изглежда добре в очите им. Всеки танцьор е свикнал да танцува свой стил. Никой не е по-добър, просто е различен.

Зала за танци
ул. Богдан 11 / вход от бул. Мадрид/

Залата се намира между ул.Черковна и бул. Ситняково
Тел.: 0885 475 123
E-mail: info@prettydancehall.com
www.prettydancehall.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари