IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Видео уроци: Великден в прическа

10 април 2015 09 01

Вдъхновение от празника

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Възкресение Христово е един от най-светлите християнски празници. Миризмата на току-що изпечени козунаци и прясно боядисани яйца вече ясно предвещава идването на топлите и дълги слънчеви дни.

Когато става въпрос за прически, всеки един празник е чудесна възможност да внесем разнообразие в ежедневието си и да използваме идеи от красивия празник.

Ако има едно сигурно вдъхновение, което ни обзема покрай Великден, то със сигурност са плетените кошници с декорации, в които съхраняваме традиционните яйца.

Сложната на пръв поглед изработка лесно и бързо може да се използва като опорна точка и в прическите, комбиниращи смелост и въображение в едно.

Видео урокът ни този път носи именно тази концепция. Съчетанието между сложната техника на плетене и стилният кок раждат красива прическа, която се оказва изключително лесна за постигане и в домашни условия.

Усещането за празничност и стил буквално се вплита с малки ластичета. Започнете от предната част на косата и вържете опашка.

Издърпайте съвсем малко и използвайте основата, за да я разделите на две. В получената дупчица прекарайте горната част и съвсем леко издърпайте. За обем, можете да създадете небрежен вид с опашката на гребен.

Следващата опашка трябва да използва част от свободната коса от първата и нов кичур. Продължете така до пълното сплитане. Бохемското настроение, с което свързваме пролетните дни, се интерпретира в прическата със свободно падаща опашка на една страна, изцяло сплетена със същата техника.

Можете да използвате единствено начина на сплитане и да изпробвате най-различни варианти: сплетете косата само отпред, от една страна или от двата края. Освен това, по желание можете да добавите различни аксесоари и декорации като цветя, камъчета или просто цветни акценти.

Фризьорът на Sky Gym, Ралица Стоицева, ще ви покаже нагледно как да направите това във видео урока, заснет съвместно с Bulgaria On Air.

Фризьор: Ралица Стоицева

Автор и модел: Модният и козметичен редактор на Tialoto.bg – Криси Табачка

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Cora ( преди 9 години )
Какво има снимката на красивата плитка горе с прическата "разгневено бодливо свинче" във видеото?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар