IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се научите да пиете повече вода

12 август 2015 12 28

10 съвета, с които ще държите тялото си по-хидратирано

Снимка: istock

Снимка: istock

Непрекъснато четем (или слушаме) съвети как трябва да пием по 2-3 литра вода на ден и колко полезно и жизненоважно е това за организма ни. Истината обаче е, че има хора, които не пият вода изобщо или ако пият то е не повече от чаша-две на ден.

В общи линии, те не са фенове на H20 и наблягат на други видове напитки, за да държат тялото си хидратирано. Ако и вие сте един от тях, използвайте тези съвети, за да повишите дневната си доза вода.

1. Добавете свой вкус на водата

Ако водата ви се струва безвкусна, то добавете ѝ някакъв естествен вкус или аромат. Например, малко сок от лимон или портокал, няколко листа мента, няколко резена диня и т.н. За да усетите вкуса по-ясно, оставете я да преседи няколко часа в хладилника и после я консумирайте.

2. Поръчвайте си пикантна храна

Ако хапвате пикантна храна с червен/черен пипер, ще ви се допие повече вода.

3. Използвайте телефона си

Да, умните телефони имат приложение, което показва колко хидратирано е тялото ви в момента. По този начин телефона ви може да ви подсеща да надигате чашата с водата по-често.

4. Дръжте бутилката с вода под ръка

Ако цял ден имате работа и не можете да станете от бюрото си, или пътувате с часове, то пиенето на вода няма да е ваш приоритет, за който да се сещате често. За това дръжте голяма чаша вода на бюрото си (или малка бутилка в чантата) и така няма да имате извинение, че не сте ги изпили в рамките на работния ден.

5. Слагайте бутилка вода в сака си за фитнес

Ако тръгнете на фитнес без да си сложите бутилка с вода в багажа, вие рискувате да забравите да си купите по път и да преминете през една силно дехидратираща тренировка.

6. Помислете за съдържанието на портфейла си

Ако по-често в заведенията си поръчвате безалкохолни напитки (кола, сок, студен чай, енергийни напитки, сода) вместо вода, то вие натоварвате бюджета си доста. Водата струва с пъти по-малко от въпросните напитки, а и не съдържа празни калории.

7. „Яжте" водата си

Това не е игра на думи. Технически можете да приемете доста вода чрез богати на H2O храни като краставици, пъпеши, целина, диня, супи.

8. Пийте вода като предястие

Ако пиете по една чаша вода всеки път преди хранене, вие можете да отслабнете неусетно. В проучване от 2010 г. Се твърди, че водата преди хранене засища и човек яде по-малки количества.

9. Уверете се, че водата е част от вашето вечерно излизане

Ако сте навън в бара, дискотеката вие вероятно ще си поръчате спиртно питие, но си вземете и чаша вода за всеки случай. Не трябва да утолявате жаждата си с алкохол все пак.

10. Слагайте чаша вода на нощното си шкафче

Превърнете във ваш навик изпиването на една чаша вода преди лягане. Вярно е, че това може да ви накара да ставате през нощта до тоалетната, но пък е добре за тялото ви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари