IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забранените храни преди плаж

13 юни 2014 08 19

Трябва да избягвате консумацията им непосредствено преди да облечете банския

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Лятото наближава и вероятно вече полагате усилия да изглеждате максимално добре на плажа. Всички знаем, че хубавото тяло се постига със здравословна храна и редовни тренировки, така че придържайте се към вече изградената си програма!

Когато обаче дойдат почивните дни и времето за плаж, трябва да имате няколко неща наум. Здравословната храна, която по принцип консумирате, може да не се окаже особено подходяща за хапване непосредствено преди да облечете банския.

С други думи, ако искате да изглеждате максимално добре на плажа, трябва да внимавате с какво се храните преди това. Най-вече, защото някои храни и напитки причиняват временно подуване на корема, което обаче обезсмисля всички месеци усилия от ваша страна.

Ето и кои са забранените храни точно преди плаж:

1. Газирани напитки. По принцип не е препоръчително да пиете газирани напитки изобщо. Напълно забравете за тях, когато ще ходите на плаж. Това включва и газираната вода, която макар и „вода“, не е особено полезна. Обикновено газираните напитки подуват корема или могат да причинят газове.

2. Солени храни. Солта кара тялото да задържа вода. Въпреки че този чипс може да ви се струва идеалната закуска преди плаж, най-добре изяжте някакъв плод. Насочете се към храна с ниско съдържание на натрий – по този начин със сигурност ще се чувствате по-добре, когато отивате на плаж.

3. Някои зеленчуци. Те са храни, подходящи за дългосрочна загуба на тегло, но не и за храна преди да се разголите по бански. По-добре не консумирайте броколи, зеле или кейл точно преди плаж. Тези зеленчуци съдържат сложна захар, наречена рафиноза. За нея е известно, че причинява подуване на корема.

4. Дъвки. Дъвченето на дъвка може да ви изглежда напълно безвредно, но като всичко изброено по-горе, причинява подуване на корема. Обяснението: вие поглъщате големи количества въздух.

5. Сладки смесени напитки. Докато пина колада или някой друг сладък коктейл ви се струва идеалната напитка за освежаване, захарта в тях изобщо няма да ви помогне да изглеждате по-добре. В тези напитки могат да бъдат намерени естествени захари и изкуствени подсладители, които карат корема ви да се подува.

6. Млечни продукти. Ако имате някаква форма на непоносимост към лактоза, трябва да избягвате всички млечни продукти, преди да се отправите към плажа. Иначе рискувате да се появят газове или някакъв друг вид дискомфорт на корема.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Аааа, не, в краставицата има много вода и води до подуване на корема!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
и то какво остана? да хрупаме краставици?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар