IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравословните храни, които трябва да имате в хладилника си

8 юни 2014 05 50

Дори да похапвате от тях късно вечер, това няма да бъде толкова лошо...

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако искате да бъдете здрави и да губите от теглото си по един балансиран и здравословен начин, то е време да преобразите своя хладилник. Нали знаете – колкото по-далече е изкушението, толкова по-трудно е човек да съгреши с него. Следователно у дома трябва да имате само здравословни и полезни храни.

Ето и кои са задължителните съставки, които трябва да имате в хладилника си:

1. Плодове. Те са идеални за закуска или междинно хранене през деня. Най-добре залагайте на сезонните плодове, тъй като те са „най-истински“ и в тях се съдържат най-много полезни вещества.

2. Храни, богати на протеин. Когато гладът ви е голям и имате нужда от нещо по-засищащо за вечеря, спрете се на източници на протеин. Това могат да бъдат например пилешките гърди, киноата и дори бобът. Сьомгата също е опция за здравословна вечеря.

3. Нарязани зеленчуци. Винаги имайте по няколко нарязани зеленчука, когато изпитате нужда от нещо хрупкаво и сладко. Малки моркови, целина, чушки и краставички могат да бъдат перфектното решение за междинно похапване.

4. Лимон. Изстискайте сока на лимон и го добавете (част от него) към вашия чай или към обикновена минерална вода.

5. Кисело мляко. Вместо да изберете някоя висококалорична храна за десерт, изяжте една порция кисело мляко с плодове. Освен това може да използвате киселото мляко като здравословен заместител на заквасената сметана при приготвянето на някои ястия.

6. Бейби спанак. Лесен начин да добавите полезни вещества към почти всяка храна. Може да поставите листа бейби спанак върху пица, паста, сандвичи, супи, салати и различни ястия. Спанакът е чудесна добавка и към зеленчукови смутита.

7. Бадемово мляко. То е страхотен заместител на прясното мляко, в което обаче има по-малко мазнини и калории. Може да добавяте бадемовото мляко в шейкове, във вегански ястия или да го консумирате с мюсли за закуска. Ако имате блендер, може да направите свое собствено бадемово мляко.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари