IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диета за красива кожа

30 юни 2014 14 00

Вашият тен е това, което ядете

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Поддържането на адекватна грижа за кожата е в основата на нейната младост и сияен външен вид. Превенцията с различни козметични продукти предотвратява бъдещите щети и намалява значително белезите на стареене. Но това не е единствената грижа, която може да полагате в името на красивата и здрава кожа. Важна роля има и това с какво се храните. Има някои храни, които действат като универсални поддръжници на баланса на състоянието на кожата.

За да имате свежа и нежна кожа, трябва да ядете повече плодове и зеленчуци: ягоди, чушки, портокали, ананаси, броколи, зеле, папая, киви. Всички те са богати на витамин С и антиоксиданти, участващи в синтеза на колаген, който е сред основните функции на кожата. Науката доказва реалната връзка между витамин С и забавеното стареене. Приемайте повече витамин С, за да намалите бръчките напред във времето. Намалете консумацията на въглехидрати и мазнини.

Снимка: Thinkstock

За гладка повърхност на кожата приемайте повече риба и листни зеленчуци: зеле, спанак, дива сьомга. Рибата съдържа Омега-3 мастни киселини, а зеленчуците освен витамин С, съдържат и много витамин А – и двата витамина са от решаващо значение за здравето на кожата. Приемът на достатъчно риба и зеленчуци е натурална превенция срещу акне.

Снимка: Thinkstock

За хидратирана кожа заменете сутрешното и следобедно кафе с чай. Пийте зелен чай без кофеин. Зеленият чай съдържа голямо количество антиоксиданти, наречени полифеноли. Приемането на зелен чай всекидневно поддържа не само хидратацията на кожата, но едновременно с това увеличава притока на кръв и кислород към кожата.

Снимка: Thinkstock

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

sofiaivanowa ( преди 9 години )
При всички случаи трябва да се пие и колаген като хранителна добавка, задължително с витамин C. Най-ценният е от кожа на риба Освен това единствен в света е жив колаген, с жива тройна верига, а не хидролизат, с накъсана структура и само той се усвоява 95% от организма
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
всичко е вярно, но за съжаление, е много трудно да се спазва режим!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар