IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пийте сокове за гладка кожа

27 юни 2014 14 01

Кореноплодни, цитруси и краставица са вълшебни за кожата

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Една от причините за отпусната кожа със сив тен е намаляването на колагена. С напредването на възрастта неговото производство намалява значително. Затова се налага да го доставяме на организма по различни начини. Един от любимите на много хора е чрез прясно изцедени сокове. За тази цел трябва да знаете кои плодове и зеленчуци ще осигурят най-ефективно тази безценна за кожата съставка

Добре е соковете ви да включват зеле, портокал, цвят от липа – те са с високо съдържание на витамин С, който е мощен стимулатор на производството на колаген. Той е и мощен антиоксидант, който предпазва от увреждане клетките, вследствие действието на свободните радикали.

Цвекло и мед – те съдържат цинк, който е особено важен за здрава кожа. Цвеклото помага за пречистването на черния дроб, който е основният детоксикиращ орган. Здравето на кожата и състоянието на черния дроб са пряко свързани.

Джинджифилът лекува възпаленията и помага за премахване на зачервяванията и подпухването на лицето. Той има и антиоксидантни свойства, които защитават клетките от вредното въздействие на околната среда.

Краставицата съдържа 96% вода, а хидратацията е жизненоважна за кожата, за да бъде тя мека и еластична. В краставицата има уникална комбинация от хранителни вещества, които имат ценни антиракови свойства.

Морковите съдържат бета-каротин, който действа чудесно на кожата. Всички кореноплодни са източник не само на бета-каротин, но и на разнообразие от антиоксиданти и други хранителни вещества, които помагат за добро здраве.

Предлагаме ви рецепта за сок за нежна и гладка кожа.

Продукти: 1-2 глава червено зеле, 1 средна глава цвекло, 1 морков, 1 средно голяма краставица, 1 голям портокал,1-2 лайм, малко парче джинджифил.

След като измиете и обелите продуктите, смесете с помощта на блендер всички кореноплодни, отделно от цитрусовите. Тях изстискайте с помощта на преса за цитруси и добавете към сока от кореноплодните.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )