IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенни храни за отслабване

24 септември 2014 06 41

Вкусни продукти с добри резултати

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

След като сезонът на салатите, или така любимото ни лято, е към своя край, време е да разнообразите своето хранително меню. Разбира се, салатите трябва да присъстват на масата ви по всяко време на годината, но есента ви предоставя някои чудесни нови попълнения. Това са вкусни храни – истински приятели на вашата талия, тъй като те подпомагат загубата на тегло.

Ето и кои са есенните продукти, на които да наблегнете:

1. Цвекло. Освен, че е вкусно, то съдържа фитонутриентното съединение betalain, за което е доказано, че помага в естествения процес за детоксикация на организма. Когато тялото ви елиминира токсините правилно, то може по-ефективно да усвоява храната.

2. Броколи. Броколите представляват 91% вода и са чудесен помощник в контролирането на теглото. Освен това тези зеленчуци ви помагат да се чувствате сити и хидратирани. Изследване на Университета в Тенеси показва, че консумацията на зеленчуци с високо съдържание на вода може да ви помогне да поддържате килограмите си след отслабване. Опитайте варени броколи с малко зехтин, балсамико и чесън на прах.

3. Круши. Крушите са богат източник на пектин, който привлича водата и по този начин образува гел. Този гел може да ви накара да се чувствате сити за по-дълго време и да ви предпази от излишно консумиране на храна. Яжте круши на закуска или пък ги използвайте за междинно хранене, с което да укротите глада си.

4. Тиквени семки. Тиквата е водеща храна през есента, но не забравяйте и тиквените семки. Мононенаситените мазнини могат да помогнат за намаляване мазнините около корема. Печете тиквените семки с малко сол, поръсете салатата си с тях или ги яжте самостоятелно.

5. Сладки картофи. Много хора все още се плашат от консумацията на твърде много въглехидрати. Проучвания обаче показват, че видът на въглехидратите, намерени в картофите, всъщност може да ви помогне в изгарянето на мазнините.

6. Тиква. Тя също съдържа пектин, което означава, че ви кара да се чувствате сити по-дълго време. Освен това тиквата регулира инсулина и поддържа нивата на кръвната захар стабилни.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари