IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хапвайте по шепа бадеми на ден и ще имате по-слаби бедра

17 януари 2015 10 19

Освен това ще бъдете в по-добро общо здраве

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Знаете ли, че ако консумирате една шепа бадеми на ден можете не само да живеете по-дълго, но и да се сдобиете с по-слаби бедра.

Тези ядки са богата на хранителни вещества храна и могат да намалят мазнините по краката и талията ви. Освен това те са полезни за сърдечносъдовата система, тъй като намаляват холестерола, твърдят учените.

Ако хапвате по 42 грама бадеми всеки ден в продължение на 12 седмици, вероятността да ви застигне ранна смърт също намалява доста, твърдят изследователите от Университета на Пенсилвания (80 на сто от случаите на преждевременна смърт са в следствие на сърдечносъдови заболявания).

Според новото изследване бадемовата диета категорично води до намаляване на обиколките на корема и бедрата.

Намаляването на мазнините в областта на корема е особено полезно, тъй като те водят до метаболитен синдром (комбинация от диабет, високо кръвно налягане и затлъстяване).

Д-р Клер Беримън, водещ изследовател на проучването, заявява: „Нашето изследване установи, че ако човек замести високо-въглехидратната си закуска с една шепа бадеми, той може да подобри цялостното здраве на сърцето си, а освен това и да отслабне в областта на талията и бедрата. Бадемите съдържат растителни протеини и потискат апетита. Те са богати на полезни мононенаситени мазнини и витамин Е, който предпазва от UV лъчите и от болестта на Алцхаймер. В люспите на бадемите има флавоноиди, които действат като антиоксиданти.“

Освен това според друго проучване бадемите повишават мъжкото либидо и качеството на сперматозоидите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари